Проф. Стоян Маринов: Добрата реклама в туризма ще утвърди дестинация България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:49 / 05.02.2020
1954
Допълнителните средства за реклама на дестинация България ще спомогнат за преодоляване на негативните влияния в сектора. Това каза за сутрешни блок "Добро утро, България“ на Радио "Фокус“ проф. Стоян Маринов от Варненска туристическа камара. Той обясни, че предизвикателствата за бранша по отношение на летния туристически сезон са сериозни.

"Знаете, че миналата година фалира "Томас Кук“, голяма част от дъщерните фирми бяха изкупени от турски инвеститори, което означава, че ще има преориентиране на туристопотока към тази конкурентна на страната ни дестинация. Това ще изправи българските хотелиери пред нови ценови предизвикателства, за да не допуснат пренасочване на много туристи към конкурентни дестинации и да се постигне добър летен туристически сезон. Има отпуснати допълнителни средства от държавата за маркетинг и реклама на дестинация България на основни пазари в Европа. В момента с бранша се обсъжда къде и как тези средства да бъдат инвестирани. Това също ще спомогне за преодоляване на негативните влияния по отношение на дестинация България за предстоящия летен сезон“, каза още експертът.

По отношение на съществуващите проблеми с недостига на кадри проф. Стоян Маринов коментира, че фирмите за внос на кадри от трети страни работят активно, но е по-трудно, тъй като младежите вече предпочитат други страни от ЕС, в които заплащането е по-добро. Хубавото е, че много от българските студенти, които се обучават в специалности, свързани с туристическия сектор, предпочитат да останат в България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).