Проф. д-р Валентин Игнатов е новият ректор на МУ– Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
17:43 / 09.03.2020
4523
Бивши и настоящи студенти от
МУ "Проф.д-р Параскев Стоянов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Проф. д-р Валентин Игнатов е новият Ректор на Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" – Варна. Той бе избран с мнозинство от членовете на Общото събрание на университета.

Досегашният ректор проф. д-р Красимир Иванов направи отчет за дейността на МУ- Варна през изключително успешните му два управленски мандата. Той акцентира върху значителното увеличаване на броя на студентите, реализирането на важни и мащабни проекти по изграждане и модернизиране на материалната база – изграждане на сградата на Факултета по фармация, разкриване на нови специалности и филиали в градовете Сливен, Велико Търново и Шумен, разкриване на нови центрове за симулационно обучение, увеличаване на практическите бази, въвеждане на иновативни методи на обучение, високата акредитационна оценка и отлично качество на обучението. Към момента в МУ-Варна се обучават общо 5879 студента, от които 1700 чуждестранни от 49 държави.

За председател на Общото събрание бе избран проф. д-р Красимир Иванов, а за заместник-председатели проф. д-р Росен Маджов и проф. д-р Вилиян Платиканов.

Представени бяха становищата на Контролния съвет за изпълнението на бюджета за 2019 г. и за проектобюджета за 2020 г. Избрани бяха също членовете на мандатната комисия и комисията по избора, членове на контролния и академичния съвет.

Проф. д-р Валентин Игнатов е завършил Първа езикова гимназия в град Варна през 1977г. и Медицински факултет при ВМИ-Варна през 1986г. Получава ОНС "Доктор“ през 2005 г. и ОКС "Магистър по здравен мениджмънт“ през 2011 г. От 2005 г. е доцент по хирургия в Катедрата по обща и оперативна хирургия на МУ-Варна.

От 2013 г. е професор по хирургия в Катедрата по обща и оперативна хирургия на МУ-Варна. Председател е на Асоциацията на университетските болници в Република България. Заема поста изпълнителен директор на УМБАЛ "Света Марина“- Варна от  2016 г. до момента. Преминал е допълнителни професионални квалификации и специализирани курсове в България, Ирландия и Германия. Проф. Игнатов е лектор и екзаминатор по хирургия на студенти в МУ-Варна със 126 ч. годишна аудиторна заетост. Има 205 научни публикации, от които 59 индексирани в световноизвестни бази данни (Web of Science/Scopus). Автор и съавтор е в глави на международни монографии. Владее английски и руски език.

Проф. д-р Валентин Игнатов притежава специфични хирургични умения в ендоскопската техника, лапароскопска хирургия и хирургична ендоскопия. Носител е на множество призове и награди.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).