Професионалните пиячи от Варна: Антифризът е за аматьори

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
08:49 / 12.01.2018
2796
Кой не е виждал в началото на работното време пред варненските магазини добре облечени, но треперещи хора, които с кафето неизменно посягат към сутрешната си водка? Във Варна съществува сериозен контингент пиячи, които са превърнали този занаят в истинско изкуство, пише Черно море. При това срещу сравнително скромни месечни инвестиции.

По-състоятелните професионалисти могат да посегнат сутрин към различните разфасовки твърд алкохол - "врабче" (100 мл), "гълъб" (200 мл, или "патрон"), както и по-внушителната "бомба" (500 мл), която най-често е за компания от 2-ма - 3-ма души. Това обикновено са хора с добри доходи, но и съответна алкохолна зависимост. Кафето обикновено прокарват с до 200 грама концентрат, след това отиват на работа.

По-окъсаните прибягват до хитрини - подсилват кофеиновата напитка с "кокалче", като й добавят чист медицински спирт. В аптеките шишенце от 100 мл струва между 70 стотинки и левче. Запознати казват, че хваща с гаранция, пък и е чист алкохол.

И накрая, на дъното на социалния статус, се стига до съвсем опасни за черния дроб миксове. Бутилка вино (бяло или червено) от 2 литра на цена до 2 лева (популярна е т.нар. "бъклица") се купува от двама - трима другари. След изпиване на около 1/3 от съдържимото се добавя съответното количество медицински спирт. И пиенето продължава.

В по-топлите дни се започва с ранна бира, която разрежда чистия спирт. Поне засега няма данни да се използва денатурат или антифриз, както в братския Съветски съюз.

Но пък навиците са професионални.

 


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).