Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Прокуратурата иска по-голяма присъда за банкова служителка, източила пари на фирма
Автор: Екип Varna24.bg 15:16 / 14.10.2016Коментари (0)1304
© Varna24.bg
Районната прокуратура в Разград внесе на 13 октомври 2016 год., протест срещу размера на наложеното наказание на банковата служителка Силвия Димитрова, която със съучастника си Владислав Гоцев и тяхната помагачка Теодора Цанкова успели да изтеглят и присвоят 118 500 лева с неистински официални документи от банковата сметка на старозагорска фирма след предварителен сговор.

С присъдата на Разградския районен съд тримата са били признати за виновни по обвиненията на Районната прокуратура в Разград. 

47-годишната Силвия Димитрова получи присъда от 5 години лишаване от свобода, които ще изтърпи в затворническо общежитие от открит тип. 45-годишният Владислав Гоцев бе осъден на 4 години лишаване от свобода при първоначално строг режим в затворническо общежитие от закрит тип, а за държане на кокаин съдът му наложи глоба от 300 лева. 43-годишната Теодора Цанкова, която е осъждана за данъчни престъпления, получи 6 години затвор в затворническо общежитие от закрит тип. Тримата бяха лишени и от права да упражняват определени професии или дейности, свързани с управление, пазене и разпореждане с чуждо имущество, като за Димитрова срокът е от 8 години, за Гоцев -7 години, а за Цанкова - 9 години. 
 
Районната прокуратура в Разград счита за несправедливи наложените наказания и настоява в протеста си пред Разградския окръжен съд банковата служителка Силвия Димитрова да бъде лишена от свобода за срок от 7 години при строг режим в затворническо общежитие от закрит тип заради високата степен на обществена опасност на длъжностното присвояване от 118 500 лева, което надхвърля и критериите на особено големите размери - над 140 минимални работни заплати за инкриминирания период, уронване престижа на банката и безкритично отношение към извършените от нея престъпления. 

Районната прокуратура настоява тримата признати за виновни да бъдат лишени не само от права да упражняват определени професии и длъжности, но и от правото да заемат длъжности в държавни или обществени служби, свързани с материално-отчетна отговорност. 

На 5 август 2014 г. банковата служителка Силвия Димитрова съобщила на съучастничката си Теодора Цанкова за наличие на достатъчна сума пари в сметката на старозагорска фирма. В края на работния ден дегизиран с перука, шапка и очила Владислав Гоцев с лична карта на пълномощник на управителя на нарочената фирма и фалшив печат, за издаването на които му помогнала Теодора Цанкова, изтеглил 118 500 лева от сметката. Парите не са възстановени от тримата осъдени до момента.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
План за възстановяване и устойчивост на България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: