Прокуратурата нищи заменката на Траката

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:46 / 12.10.2009
1147
Варненска окръжна прокуратура е образувала проверка за начина, по който е била извършена заменката на близо 94 дка в местността Траката във Варна. Това съобщи зам.-окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров. "Рибарска кооперация "Траката" е сезирала със случая Върховна касационна прокуратура", поясни той. Оттам са изпратили преписката по компетентност до Окръжна прокуратура - Варна. В момента се работи по сигнала и не мога да ви информирам на какъв етап са разследващите органи, заяви Лазаров.

"Сезирал съм прокуратурата за самата замяна на земята на Траката, благодарение на която Явор Хайтов се е сдобил с имота. Освен това вече алармирах медиите и обществеността, че замененият имот на "Траката" е бил препродаден от Хайтов и съпругата му. Със сделката е запознат и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Сега очаквам компетентните органи да се произнесат по случая". Това заяви от своя страна областният управител на Варна Данчо Симеонов.

Преписката в прокуратурата е образувана по сигнал на Рибарската кооперация още през юни месец т. г. Аз лично не съм запознат в подробности с развитието на случая и предприетите действия от страна на областна администрация Варна, коментира прокурор Лазаров. Най-вероятно сигналът на губернатора е присъединен към вече образуваната преписка, добави той.

Досега съм давал показания и пред варненските полицаи и пред Националната следствена служба, каза председателят на Рибарска кооперация "Траката" Иван Копчев. Той добави, че всъщност прокуратурата се е самосезирала, благодарение на силния отзвук в медиите за скандалната заменка.

Силно се надяваме всички политици да спазят предизборните си обещания, коментира председателят на рибарска кооперация "Траката" Иван Копчев. Засега обаче, поне от областния управител получавали пълно съдействие. Той добави, че рибарите няма да се откажат и ще търсят изясняване на случая до край.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)

Още по темата (21):
23.09.2010 ЕК поиска развалянето на заменката за Рибарското пристанище
10.02.2010 Рибарите от кооперация "Траката" отново искат отмяна на заменките
27.06.2009 Рибари блокираха пристанище - Варна
19.06.2009 Рибари блокират на 27 юни входа към пристанището и Морска гара - Варна
18.05.2009 ДАНС мълчи за рибарското селище на Траката
16.05.2009 Рибарите от кооперация „Траката” протестираха пред входа на Морската
градина
Още новини от Новини от Варна:
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...
Варненската полиция пътува към мястото на катастрофата с Кирил Пе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).