Прокуратурата погна двама, пребили и ограбили мъж на улицата във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
11:18 / 25.11.2020
1306
На 21.11.2020 г. 43 годишен гражданин изтеглил 400 лева от банкомат в района на кръстовището на улица "Дрин“ и булевард "Владислав“ във Варна. Бил забелязан от три лица, които непосредствено след отдалечаването му от устройството, го нападнали и му нанесли тежък побой, за да отнемат гореупоменатата парична сума. В резултат на упражненото насилие пострадалият получил счупване на шийката на тазобедрена става и други наранявания, чиято интензивност е обект на назначена съдебно медицинска експертиза.

Под прякото ръководство на наблюдаващ прокурор в Окръжната прокуратура, с навременни оперативно издирвателни и следствено издирвателни действия, служители на 1-во РУ при ОДМВР Варна са разкрили престъплението, съобщи Радослав Лазаров, говорител на ОП-Варна.

Повдигнато е обвинение на Г. И. и М. И., и двамата 19-годишни, за престъпление по чл. 199 ал.1 т.3 вр. чл. 198 ал.1 вр. чл. .20 ал.2 от НК – за извършване в съучастие на грабеж, придружен със средна телесна повреда. За това обвинение ги грози наказание лишаване от свобода от пет до петнадесет години. По него съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния. Обвиняемите са задържани до 72 часа.

Третият съучастник е установен, укрива се и се издирва от органите на МВР.

Днес, 25.11.2020 г., наблюдаващият прокурор внесе в окръжен съд Варна искания за задържането под стража на обвиняемите лица.

Предстои произнасяне на съда по мерките за неотклонение.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
С бавни темпове: Ремонтът на този емблематичен за Варна хотел про...
Хубавото време се разваля, дъжд и гръмотевични бури очаква Варна
Кметът Коцев поздрави всички именици и български военни
Трафикът по пътя София - Варна е изключително натоварен
Коалиция ГЕРБ - СДС регистрира листата си с кандидати за народни ...
Добра новина от Варна: Строят се нови кораби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).