Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Прокуратурата погна пияните бракониери, опитали да прегазят служители на ИАРА
Автор: Пламена Николова 14:28 / 03.11.2020Коментари (0)2055
©
Териториално отделение – Провадия към Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство за незаконен улов на риба в язовир Цонево, съобщи говорителят на Районна прокуратура – Варна Станислава Бакалова. 

С постановление на прокурор от Териториалното отделение в Провадия към Варненската районна прокуратура е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 238, ал. 3, т. 1 от НК – незаконен улов на риба в забранени места.

На 28.10.2020 г. при извършване на рутинна проверка инспектори от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ установили двама души, които се намирали в язовир Цонево в лодка с извънбордов двигател и ловели риба с мрежи.

Когато риболовът приключил, бракониерите излезли от язовира и натоварили улова и оборудването си в багажника на тъмносин джип с бургаска регистрация. Тогава служителите на ИАРА им препречили пътя със служебния си автомобил, след което приближили до джипа и се легитимирали с цел да извършат проверка. В този момент джипът потеглил рязко, насочвайки се към инспекторите, които обаче успели да отскочат встрани. При рязката маневра багажникът на возилото се отворил и отвътре изпаднали рибарските мрежи ведно с уловената и поставена в чували риба, както и двигателят на лодката. Бракониерите изгубили контрол над превозното средство и се ударили последователно в няколко дървета, но въпреки това успели да избягат. Единият от бракониерите бил разпознат от служителите на ИАРА. Уловената риба била върната в язовира, а двигателят и мрежите били иззети от инспекторите с констативен протокол.  

Язовир Цонево се намира между селата Сава, общ. Дългопол и Добромир, общ. Руен. Той е резервен източник на питейна вода за гр. Варна. Риболовът в язовира е забранен.

Наказанието за престъпление по чл. 238, ал. 3, т. 1 от НК е лишаване от свобода за срок от една до три години и глоба от 15 хиляди лева до 20 хиляди лева.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: