Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Прокуратурата поиска два пъти по-тежка присъда за Мейзер!
Автор: Пламена Николова 10:53 / 23.10.2017Коментари (1)7413
© Varna24.bg
След като изложи фактите и обстоятелствата около смъртта на Николай Димов, наблюдаващия прокурор по делото срещу Анита Мейзер поиска 6 години затвор за силиконовата "дама", предаде репортер на Varna24.bg.

"От формираните доказателствени съвкупности , показанията на Анита, протоколите от процесуални-следствените действия, експертизите и др. следва изводът, че Анита Желева е извършила престъплението, за което е обвинена. Доказано е не само авторството на деянието, но и отсъствието на съучастници. 

От показанията на свидетелите Кирил Вълчев и Лина Салем станало ясно, че на входа има тежка метална врата, а за асансьора се ползва специален чип, до който има достъп само Анита. 

Свидетелите са заявили, че не са чули съмнителни шумове и викове вечерта, само странно тупване. 

Димов не е бил упоен и доведен в безсъзнание предварително. Той е допуснал доброволно стягането на свинските опашки. В апартамента липсват и следи от други хора, както и следи от съпротива. От заключението на медицинската експертиза става ясно, че Николай е загинал от механична асфикция. След следствения експеримент станало ясно и как точно се е стигнало до смъртта му. 

Уврежданията по тялото на културиста били от опитите на Анита да измъкне трупа върху сак на колелца. При дърпането Димов пада и удря главата си. При задушаването пък са се образували посиняването на лицето и кръвонасяданията по тялото му.

Престъплението е извършено поради непредпазливост и престъпна самонадеяност.

Анита е имала съзнание за последиците, но у нея се е формирала погрешна представа за извършеното. ", заяви обвинението. 

По отношение на подкупа беше уточнено, че за престъпление се счита самото предлагане на подкуп, независимо дали на практика е даден такъв. 
Стана ясно, че Анита е разполагала с предлаганите 30 000 евро, тъй като ден по-рано е търсела да закупи парцел в Галата и са планирали екскурзия в Гърция с Николай.  

Докато прокурорът излагаше за пореден път подробностите около нелепата смърт на културиста, Анита запуши ушите си и не спря да хлипа драматично. 

По обвинението в убийство по непредпазливост прокурорът поиска 4 години лишаване от свобода и още 6 години затвор за предлагането на подкуп от 30 000 евро на длъжностно лице. 

Очаква се след
© Varna24.bg
като бъдат изслушани адвокатите по делото Мейзер да получи по-тежкото наказание, а именно 6 години лишаване от свобода при първоначално строг режим. Освен това бившата миска ще трябва да плати и глоба от 10 000 лв. 

Майката на Николай, Петранка Димова, заяви в съдебната зала, че не може да прости на Анита, защото не вижда покаяние и съжаление за стореното. Тя беше категорична, че убийството на синът и е било планирано и е умишлено. 

"Синът ми е мъртъв, убит по жесток начин. Скълъпената история на Анита, че това е експеримент, е лъжа. Убийството на Ники е планирано във времето. Трупа на синът ми стоя 5 месеца, никой не направи подробен оглед. В стаята е намерен косъм, дълъг 14 см., който не беше взет под внимание. Има много пропуски, които не бяха взети предвид. 
Как Анита се кълне, че е обичала много синът ми, а в същото време го е оставила да се гърчи и умира пред очите й. 

Желева твърди, че иска прошка, но аз не видях да има смирение и съжаление при нея. Тя не престана да обижда другото ми дете, дъщеря ми. Така не показа уважение към смъртта на Ники. Искам мир за душата му. Искам справедлива присъда за умишлено убийство!", каза майката в съда.



Още по темата: общо новини по темата: 141
08.09.2022 »
14.08.2020 »
15.05.2020 »
16.03.2020 »
03.01.2020 »
29.11.2019 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: