Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Прокуратурата поиска по-сурово наказание за трима нагли автоапаши
Автор: Екип Varna24.bg 14:36 / 04.11.2015Коментари (0)1007
©
Окръжната прокуратура във Варна протестира произнесената от състав на Варненския окръжен съд присъда, с която са били признати за невиновни за извършване на две престъпления Милен Христов, Веселин Райков и Филип Филев. Подсъдимите са били оправдани за ползване на контролни знаци, издадени за автомобил "Рено еспейс" и монтирани на автомобил "Сеат кордоба" като извършители - престъпление по член 345, във връзка с член 20, ал. 2, както и за кражба на кола, при която е използвано техническо средство, извършена от две и повече лица след предварителен сговор - престъпление по член 195, ал. 1, т. 4, предложение 2 и т. 5, във връзка с член 194, ал. 1 от Наказателния кодекс. 

Тримата варненци са осъдени единствено за грабеж - престъпление по член 199 от Наказателния кодекс, като по това обвинение съдът е преквалифицирал деянията им в по-леко наказуеми.

Окръжната прокуратура във Варна намира постановената присъда за неправилна и иска да бъде отменена в оправдателната й част и изменена в частта за извършения грабеж, който е бил преквалифициран в по-леко наказуемо деяние.

На 21 март 2012 год. в Аксаково тримата подсъдими причакват в откраднат от тях преди време автомобил управителя на магазин за мобилни телефони И. Н. в Аксаково. Докато мъжът заключва входната врата на двора си, подсъдимият Веселин Райков сяда в автомобила му "Форд галакси", който бил оставен запален и на ръчна спирачка пред входа, и потегля. Търговецът се опитал да спре крадеца, но към него се насочил с нож подсъдимият Филев и успял да му нанесе порезни рани по ръцете. 

Така тримата успяват да отнемат колата, мобилни телефони и сумите от 10 532 и 1000 лева, всичко на стойност 50 888 лева, от владението на И.Н.

Постановената присъда за Милен Христов е три години и половина лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие. 

На подсъдимия Веселин Райков съдът е наложил лишаване от свобода за срок от 6 години при първоначално строг режим. 

Филип Филев трябва да изтърпи наложената присъда от 9 години при първоначално строг режим. Тримата бяха осъдени да заплатят солидарно обезщетение за причинените имуществени вреди в размер на 33 500 лева, като искът за разликата до 50 888 лева беше отхвърлен от съда.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Конфликт Израел-Газа
Лято 2024
Политическо противоборство в САЩ
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: