Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Прокуратурата протестира домашния арест на лихваря от Провадия
Автор: Екип Varna24.bg 14:34 / 09.10.2017Коментари (0)1619
©
Окръжната прокуратура във Варна протестира определение на Окръжния съд, с което е взета мярка за неотклонение "Домашен арест" спрямо лихвар.

Окръжната прокуратура във Варна протестира определение на Варненския окръжен съд, с което е била взета мярка за неотклонение "Домашен арест" на обвиняемия за незаконна банкова дейност Ибрям Т. от Провадия, от която той получил значителни неправомерни доходи - продължавано престъпление по член 252, ал. 2, предл. 2, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Окръжната прокуратура във Варна категорично не приема определената от Варненския окръжен съд мярка за неотклонение като адекватна за извършеното от обвиняемия деяние, което е с висока степен на обществена опасност. Наказанието за банкова дейност без надлежно разрешение е лишаване от свобода от 5 до 10 години. Размерът на предвиденото наказание според прокуратурата е достатъчен мотив обвиняемият да се укрие. По закон се предвижда и конфискация, което може да мотивира Ибрям Т. да извърши друго престъпление - да заплашва свидетели по делото и да ги подбужда към лъжесвидетелстване. Разследването разполага вече с данни за това. На бащата на обвиняемия е съставен протокол за предупреждение, след като е заплашвал трима свидетели по делото.

При претърсване и изземване в дома на 41-годишния лихвар в Провадия е намерена тетрадка, в която записвал длъжниците си, на които давал кредити с лихва 50 процента. В дома му са били открити и оригинални документи на нотариални актове на имоти на различни лица, чанта с ключове на автомобили, паркирани до дома му и оставени като залог, близо 10 000 лева и около 2,5 кг злато на стойност 100 000 лева.

В частния протест на Окръжната прокуратура във Варна се коментира и самата мярка за неотклонение "Домашен арест", която не може да се прилага непрекъснато, а се контролира периодично от органите на полицията.
В хода на разследването са разпитани 10 свидетели, получили заеми от Ибрям Т., известен като Кючука. Свидетелка разкрила пред разследващите, че заради просрочие на заема си, лихварят поискал тя да работи за него като проститутка.
Безработният Ибрям Т. демонстрира висок стандарт на живот. Осъждан е за кражби. Окръжната прокуратура във Варна е наложила възбрана върху негов недвижим имот - жилищна сграда с гараж и магазин, както и върху негов автомобил.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: