Прокуратурата ще протестира домашния арест на банковата служителка Невена

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:19 / 20.02.2020
3009
Окръжната прокуратура във Варна ще внесе протест в Апелативния съд срещу определен от съда домашен арест на банковата служителка, присвоила над 1 млн. лева от сметки на клиенти, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна. 

Както Varna24.bg съобщи, днес с определение на Варненския окръжен съд бе  изменена мярката за неотклонение от "задържане под стража“ в "домашен арест“ на банковата служителка Невена Й. Тя е обвиняема за длъжностно присвояване на над 1 млн. лева от сметки на клиенти и е задържана под стража от ноември миналата година.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе протест срещу определената по-лека мярка на обвиняемата в Апелативния съд. 

38-годишната специалистка от отдел "Банкиране на дребно“ в клон на българска банка във Варна е в ареста от 27 ноември 2019 г. първоначално за 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор, а впоследствие  и с определение на съдебната инстанция. Престъплението е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Средствата са били превеждани на мъж от Монтана, с когото банковата служителка се запознала в интернет. За трите години виртуална връзка Невена Й. изпращала с колети по куриерска фирма присвоените средства. Освен тях тя и баща изтеглили кредити, които също били изпращани на мъжа, както и средствата от влоговете на двамата й родители. Първите средства, които изпратила на своя виртуален приятел, били лични. Виртуалният приятел на банкерката също е с повдигнато обвинение и с мярка за неотклонение "Парична гаранция“ в размер 10 000 лева.

Между банкерката и мъжа от Монтана, който се представял в разговорите в интернет като Мирослав Михайлов, не е имало нито една среща на живо. Пред разследващите Невена обяснила, че средствата били нужни на нейния интернет приятел, за да реши финансови проблеми с лихвари. Тя разполагала само с три негови снимки. Парите изпращала на името Сергей, който бил уж  негов братовчед. 

Образуваното досъдебно производство, което се разследва от следовател от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура във Варна,  установява как са били присвоени сумите от  срочните влогове на клиенти на банката, как са били изпращани, а и получавани от човек, който по лична карта е с други имена.


Виж коментарите (0)

Още по темата (19):
02.06.2020 Връщат в ареста банковата служителка от Варна, източила над 1 млн.лв.
25.02.2020 Варненският съд реши - влюбената банкерка Невена остава в ареста
25.02.2020 Апелативният съд решава дали Невена, присвоила над 1 млн.лв., ще остане у дома или се връща в ареста
20.02.2020 Банковата служителка Невена се прибира у дома, ще я следят с електронно устройство
20.02.2020 Банковата служителка Невена, източила над 1 млн.лв., иска от съда да я пусне у дома
30.01.2020 Ще има ли справедливо възмездие за Невена и виртуалния й любим Сергей?
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).