Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Прокуратурата във Варна иска по-строго наказание за Корекома, ограбил и блудствал с момиче
Автор: Пламена Николова 11:53 / 31.01.2020Коментари (0)2168
©
Илюстрация
Окръжната прокуратура във Варна поиска с протест до Апелативния съд отмяна на присъда на Варненския окръжен съд и увеличаване размера на наложеното наказание на един от подсъдимите по дело за грабеж, представляващ опасен рецидив – 37-годишния Благовест А., по-известен с прякора си Корекома, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

На 29 януари 2020 г. състав на Варненския окръжен съд признал за виновни за  грабеж на пари и бижута на стойност 6305 лева, собственост на майка и дъщеря от Игнатиево Благовест и съучастника му – 28-годишния Стелан П. В криминалните среди Стелан бил известен с прякора си Рекет.

Благовест Корекома бил осъден на 5 години и 4 месеца затвор при строг режим за грабежа, извършен от него в условията на опасен рецидив, и за блудство чрез сила и заплашване на ограбеното 19-годишно момиче, като случаят бил особено тежък. Съдът оправдал Корекома да е осъществил деянието, като поставил пострадалата в беззащитно състояние.

Според прокуратурата размерът на наложеното наказание на Благовест не отговаря на обществената опасност на деянието и дееца. Подсъдимият е осъждан многократно. Само преди два дни по искане на Окръжната прокуратура той е бил задържан под стража от съда за друг грабеж, извършен през  декември миналата година, който също представлява опасен рецидив.

Съучастникът му Стелан Рекета е осъден за грабежа на пари и бижута от майката и дъщерята в Игнатиево на 2 години лишаване от свобода при общ режим. Той също бил оправдан по обвинението, че е поставил в беззащитно състояние ограбеното момиче, за това в протеста на Окръжната прокуратура срещу присъдата на Варненския окръжен съд се настоява двамата да бъдат признати за виновни и по член 198, ал. 4 от НК.

Според прокуратурата справедливото наказание за подсъдимия Благовест А. е лишаване от свобода към средния размер. Предвиденото в закона наказание за грабеж, представляващ опасен рецидив, е от 5 до 15 години лишаване от свобода.  

Тежкото криминално деяние е извършено от двамата мъже на 31 януари 2019 г. Двамата получили информация, че в къща в Игнатиево се съхраняват много пари, златни накити и наркотици. Проучили дневния график на живеещите там майка и дъщеря.

След като на същия ден майката излязла от дома, двамата проникнали в къщата, в която била само 19-годишната й дъщеря.

Опрели във врата й острие и поискали да им каже къде са скрити парите и наркотиците. Благовест вързал  ръцете й със свински опашки, завързал устата и очите й, после хвърлил върху нея одеяло, за да не вижда какво правят. Двамата претършували къщата и намерили златни накити и 600 лева. По време на търсенето на ценности Благовест извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление чрез сила и заплашване с метално острие. Момичето било приведено в беззащитно състояние със завързване на краката й.

Той и съучастникът му били разпознати от жертвата по гласовете, въпреки че през цялото време двамата поддържали пред нея версията, че са служители на ДАНС, които търсят наркотици в дома й.

Ограбените златни накити били заложени в заложна къща в Долни чифлик от Стелан, а част от тях били открити в дома на бивша приятелка на Благовест в Провадия.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: