Прокуратурата задържа бащата и синът, отглеждали марихуана край Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:04 / 13.05.2020
1620
Окръжната прокуратура във Варна задържа до 72 часа баща и син, отглеждали марихуана в наркооранжерия във варненското село Бенковски, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура.

59-годишният Петър Я. и 35-годишният му син Иван са установени като съучастници в престъплението по член 354а, ал. 2 от НК – държане с цел разпространение на наркотични вещества в особено големи размери, по време на проведената вчера специализираната полицейска операция на ОД на МВР във Варна. Те са привлечени към наказателна отговорност за деянието, което се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

По време на провеждането на операцията служителите на ОД на МВР попаднали на поземления имот в село Бенковски, където живеят бащата и синът. Двамата отглеждали и зеленчуци, вероятно за прикритие на засадените и отглеждани растения марихуана.

При претърсване в имота са намерени и иззети над 400 растения с различна височина, близо 108 кг суха тревиста маса, модерно оборудване с рефлектори, климатик, препарати за растителна защита, тор, гриндер за стриване на суха тревиста маса, вентилатори, лампи, радиатори от отоплителна система, саксии,  българска и чуждестранна валута, семена и влагоабсорбатор.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искания във Варненския окръжен съд спрямо двамата обвиняеми да бъдат взети мерки за неотклонение "Задържане под стража“.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).