Прокурор за убийците от Войводино: Истината по това дело не можа да се разкрие на 100%

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:53 / 20.02.2019
5939
Убийците на самотния мъж от варненското село Войводино получиха заслужена присъда. Това мнение изрази за Varna24.bg прокурора по делото Ивелина Бухлева.

"Това е присъдата, за която настояваше държавното обвинение. Считам, че тя  е справедлива. За такова деяние в днешно време следва да има едно наказание, което да не е символично. Тази присъда не е възмездие, а наказание. Размерът, така както звучи в окончателен вид е малко нисък, когато става въпрос за деяние, при което човек е загубил живота си, но в крайна сметка това са разпоредбите на закона и съдът няма как да избяга от тях. Такава е процедурата, ако не бяхме по тази процедура размерът щеше да е по-висок.", каза прокурор Бухлева.

На въпросът дали двамата убийци са споделили, че съжаляват или се разкайват за стореното тя допълни:

"Какво да споделят, обвиняемия по принцип има право и да лъже. По това дело истината се разкри в една част, според мен не можа да се разкрие на 100%, но тя на 100% се разкрива само в телевизионните сериали, защото сценаристът го пише или има медиум, който гадае. Или пък да има някой много съвестен, който да си разкаже нещата така, както са били. Обвиняемите могат да правят признания тогава, когато нещо е установено по безспорен начин. В случая така чистосърдечно да си признаят и да се разкаят, нямаше такова нещо. И по много малко дела има такива самопризнания чистосърдечни и подробни. Кой човек може да отнеме човешки живот по този начин? Отиваш в десет часа, вмъкваш се през прозореца, там един човек с инвалидност спи, събуждаш го в страх и започваш да го биеш, докато го убиеш...Какъв човек трябва да си? Но присъдата е абсолютно справедлива и няма как да избяга съда в други граници", каза още прокурор Бухлева.

Припомняме, че по-рано днес Варненският окръжен съд призна за виновни Ивелин и Ангел, като съизвършители, и Владимир, като подбудител и помагач, за това, че на 16.11.2017г. са извършили грабеж придружен с убийството на 59-годишен мъж от с. Войводино.  

Делото беше решено в едно заседание, след като подсъдимите признаха изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт и отказаха да се събират други доказателства в съдебната фаза. Съдът уважи искането на страните за провеждане на съкратено съдебно следствие. 

В този случай, според НПК, съдът не може да наложи наказание доживотен затвор без право на замяна, а наказанието доживотен затвор заменя с лишаване от свобода от 20 до 30г. или ако прецени, че наказанието ще е лишаване от свобода от 15 до 20г., е длъжен да го редуцира с една трета. Така двамата убийци получиха присъда от 13 години и три месеца затвор, а техният помагач 3 години и три месеца. 

Повече вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (8):
20.02.2019 По 13 години затвор за убийците на самотния мъж във Войводино
20.02.2019 Произнасят присъдата на убийците на самотника от Войводино
21.11.2017 Убийството във Войводино - за едно менче и една тава
21.11.2017 Ето ги Ивелин и Ангел, убили с брадва самотния мъж във Войводино
21.11.2017 Изправят пред съда убийците на самотника от Войводино
20.11.2017 Убитият мъж във Войводино разчитал на магаре и пенсия по болест
Още новини от Новини от Варна:
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога
Мръсните води от автомивка във Варна се отичат в морето?
Този кораб във Варна е записан със златни букви в българската ист...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).