Прокурори, следователи и служители ще дарят кръв за лечебните заведения във Варна

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
16:30 / 02.04.2020
1979
Прокурори, следователи и съдебни служители от Апелативната, Окръжната и Районната прокуратура във Варна подкрепят призива на ПРБ за участие в кръводарителска акция в помощ на нуждаещите се, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

Колективите на трите варненски прокуратури – Апелативната, Окръжната и Районната, подкрепят призива на Прокуратурата на Република България за кръводаряване и доброволчество. Прокурори, следователи и служители ще се включат в даряването на кръв за лечебните заведения във Варна, като решението за участие на всеки е лично и съобразено със здравословното му състояние.

По предварително уточнен график магистратите и служителите ще дарят кръв в помощ на нуждаещите се в Районния център по трансфузионна хематология. Графикът ще предотврати струпването на много хора по време на кръводарителската акция.

Това се случва, след като от призива на ПРБ стана ясно, че от началото на месец март е отчетен сериозен спад на желаещите да дарят кръв. Спасяването на човешки животи с даряването на кръв може да направи всеки здрав човек след преценка на лекарите.

 

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).