Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Пролетен Фермерски пазар тази събота във Варна с чисти и натурални продукти
Автор: Екип Varna24.bg 15:37 / 15.05.2019Коментари (0)2506
©
Тази събота, 18 май, ще има Пролетен Фермерски пазар на открито, на паркинга на Varna Mall от 11:00 до 18:00 часа. Ще участват над 40 фермери и производители не само от региона, но и от други краища на страната.

За всички любители на чистата, екологично отгледана с любов и в хармония с природата, сезонна храна и продукти, ще има над 40 щанда с богат избор. Пълна гама млечни продукти – краве, козе, овчи и биволски, сирена и кашкавали по стари родопски рецепти, или италиански специалитети, както и пречистено масло, гхи, сметана и други. Ще има различни сушени меса и деликатеси, телешки и агнешки специалитети от биологично отгледани пасищни животни, както и био яйца от пасищни кокошки.

Редовните участници в пазара, които отглеждат зеленчуци, ще предложат различни зеленолистни, между които и по-нестандартната японска салата мизуно, различни видове кейл, Валериана /салата Корн/, бели и зелени аспержи, малки бели репички, морковчета. А за всички, които сами отглеждат храната си, ще има разсади и семена на стари, български сортове.

Ще ви опияним с ново малиново вино, тазгодишна реколта, както и с много видове домашни и био вина, от собствени лозови масиви, спечелили различни престижни награди за качество. Имаме и чист, натурален мед и много пчелни продукти, голям избор на сладка от отгледани натурално плодове, както и безкраен избор на закуски, печива, сладкиши, соленки, здравословни сандвичи и веган и сурови десерти; чист шарлан, прясна Занаятчийска паста и горчица и песто.

Има ли все още някой, който не е опитвал хляб с квас?! Тази събота е моментът да го направите. Попитайте производителите за ползите за здравето, които имат квасените печива.

За всички, които обръщат внимание не само на това, с което се хранят, но и на това, което слагат на кожата си – ще имате огромен избор от чиста, натурална козметика за лице и тяло – кремове, мусове, сапуни, почистващи води и лосиони, слънцезащитни кремове, шампоани и студено-пресовани и етерични масла за лице и тяло.

Ако ви се струва трудно да разгледате и напазарите с малки деца – не се притеснявайте. Актьорите от Куклен театър Варна ще се погрижат за най-малките посетители, които можете да зарадвате и с натурален шоколад и фермерски сладолед от мляко с истински плодови добавки.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: