Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Пролетен семинар отново събра край Варна деца от българската диаспора
Автор: Екип Varna24.bg 14:17 / 06.04.2015Коментари (0)767
©
"За Варна е чест да бъде домакин на XVI-я пролетен семинар на фондация "Българска памет", който преминават под мотото "Силна национална идентичност - силна европейска идентичност". Радвам се, че тези срещи стават традиция, която дава възможност да бъде откривано единството в мноогобразието. Благодаря на основния двигател на тази инициатива - д-р Милен Врабевски!" Това обяви кметът на морската столица Иван Портних при откриването на семинара. Той припомни, че миналата година Варна спечели приза Европейска младежка столица 2017.

"Днес Вие сте нашите посланици на тази титла, разчитаме да реализираме заедно различни инициативи, които да покажат доброто, успешното и интелигентно лице на младите хора", добави кметът.

Сред гостите на събитието са Огнян Златев - ръководител на Представителството на ЕК в България, и Богдан Мирчев, представител на фондация "Ханс Зайдел" в България.

"От една лична инициатива тези семинари се превръщат постепенно в държавна политика. Да Ви запознаем с европейските ценности, да Ви научим да вярвате в себе си и да бъдете положителните и активни единици, от които тази държава има нужда в момента - за нас това е и цел, и удоволствие. Много често ни задават въпроса защо го правим. Защото това е наша жизнена философия - събираме се тук, за да Ви научим да живеете заедно, независимо от това какъв произход имате. Искам да се докоснете до евроинтеграцията на практика, за усетите какво означава. Всеки може да бъде такъв какъвто си поиска, но в регулираното общество да разбере, че мисията на всеки един е да живее за другите", сподели при откриването д-р Милен Врабевски, председател на фондация "Българска памет".

През 2013 г. той бе отличен с "Гражданската награда" на Европейския парламент за изключителен принос за по-доброто взаимно разбиране и интеграция между гражданите на ЕС. Тази година в семинара участват деца и младежи от западните покрайнини, Македония, Родопите, Украйна и др. Семинарът ще продължи до 8-ми април.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: