"Пролетно надиграване“ Варна 2017 ще продължи два дни поради големия интерес на танцьори от цялата страна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:29 / 21.02.2017
1343
Танцовата общност на посветените на българския фолклор у нас с радост посрещна вестта за новия фестивал във Варна - "Пролетно надиграване" 2017. 

Първоначално беше предвидено събитието да бъде в рамките на един ден - 11 март, но огромният интерес на танцови колективи, школи и клубове от цялата страна стана причина организаторите да удължат надиграването до 12 март.

Танцьорите ще се състезават в 3 категории: Танцови състави, Школи и клубове за народни хора и Фолклорни ансамбли. В категорията Танцови състави участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи - до 13 г., от 14 до 18 г. и над 19 г. Първото Пролетно надиграване Варна 2017 ще отличи победителите, като разпредели между тях награден фонд в размер на 6500 лв.

Подробната програма с изпълненията във всички категории ще бъде публикувана в сайта на Grand Mall на 28 февруари.

Още много вълнуващи преживявания ще предложи на почитателите на българската народна традиция фестивалът. Домакините ще обогатят програмата на двата празнични дни със съпътстващи събития.

Кулминация на фестивала ще бъде гостуването на легендарния Ансамбъл "Пирин" на 11 март. Ценените по цял свят танцьори от Благоевград обещават на варненци голям празничен концерт с музикално-танцови изпълнения от различни фолклорни области на страната.

Специален момент за фолклорните ентусиасти ще бъде краят на всяка от фестивалните вечери, когато всички заедно ще могат да се хванат на хорото редом до най-добрите играчи.

Входът за всички събития на Пролетното надиграване е свободен.

Заявки за участие се приемат до 28.02.2017. За контакти и допълнителна информация: тел. 0988351212 Мария Славова, e-mail: folklorefest@grandmall-varna.com

 

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).