Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
"Пролетно надиграване“ отличи най-добрите танцьори
Автор: Екип Varna24.bg 11:13 / 20.03.2018Коментари (0)2184
©
След един пъстър и емоционално наситен уикенд в неделя вечерта фестивалът на българския фолклор "Пролетно надиграване“ отличи с награди най-успешно представилите се участници. Фестивалът се организира с подкрепата на Община Варна. Около 80 танцови колективи, школи и клубове сърцато се надпреварваха за оценките на високопрофесионалното жури с председател проф. д. изк. Лозанка Пейчева и членове д-р Данислав Кехайов – главен художествен ръководител на ансамбъл "Пирин“ и проф. д-р Антон Андонов – ръководител Катедра Хореография на АМТИИ – Пловдив и балетмайстор в ансамбъл "Тракия“. Победителите разпределиха помежду си паричен награден фонд от 6500 лв., връчени им бяха и статуетки, плакети и грамоти.

Първи получиха своите награди победителите в категория Танцови състави до 13 години: първо място взе ДТА "Зорница“ при НЧ "Отец Паисий -1934“, гр. Варна с ръководители Даниела Колева и Мартин Костов и изпълнение "Пръски от Дунав". Второ място заслужи ДТА при ОУ "Св. Патриарх Евтимий“ , гр. Варна с ръководител Марияна Димитрова и с изпълнение "Веселите музиканти". Трети са ДТС при СУ за ХНИ "К. Преславски", гр. Варна с ръководители Деница Петрова и с изпълнение на "Калпаци" и "Пеперуда".

Победители в категория Танцови състави 14 - 18 години с първо място са ПТС при СУ за ХНИ "К. Преславски", гр. Варна с ръководители Ивайло Иванов и Ина Радева и с изпълнение на "Камчийски танци" и "Мъже от Тракия". На второ място са ФТТ "Родина“ при НЧ "Отец Паисий - 1934", гр. Варна с ръководители Даниела Колева и Емил Илиев и изпълнение на "Северняшка въртележка", а на трето място - ТС "Тракийче“, СОУ "Елин Пелин“ гр. Варна с ръководител Тодор Тодоров и изпълнение на Варненски и Шопски танц.

В категория Танцови състави до 19 години в "Пролетно надиграване“ 2018 надпреварата беше най-оспорвана. Връчени бяха две трети места - на ШНТХ "Калипетровци“ при НЧ "Пробуда - 1940", с. Калипетрово с ръководител Чудомир Валериев и изпълнение на Женска ръченица, Ръка Сборенка и Мегданско хоро.Трето място заслужиха и Студентски танцов състав при МУ "Проф. Д-р. Параскев Стоянов", гр. Варна с ръководител Диана Димитрова и с изпълнение на Северняшки танц. Второ място заеха ФТТ "Родина“ при НЧ "Отец Паисий -1934", гр. Варна с ръководители Даниела Колева и Мартин Костов и с изпълнение на "Надиграване". Първо място получи ФТС "Седенчица“ от гр. Пловдив с ръководители Нели Карабакчиева и Иван Иванов. Специалната награда за най-добър фолклорен костюм спечели Група за автентичен фолклор при ПК "Св. Георги", гр. Поморие с ръководител Василка Стойкова.

Победителите в категорията Школи и клубове за български народни хора са водени от носителите на първа награда КБНТ "Добруджанци“, гр. Тервел с ръководител Нели Денева и изпълнение на Сборенка и Опас. Второ място зае Клуб за български народни танци “Моряците“, гр. Варна с ръководители Силвия Матева, Преслава Димитрова и Александър Жечев и изпълнение на Куцанка и Селско шопско хоро, а трето място - КБХ "Войводи“, гр. Варна с ръководители Росен Иванов и изпълнение на Добруджанско хоро, Катеринкината и Шопско хоро.

Първо място в категория Фолклорни ансамбли беше връчено на ФА "Гергана“ към ИУ, гр. Варна с ръководител Свилен Христов, а второ място на ФА "Напредък", с. Калипетрово, Силистренска област с ръководител Димитър Нейков. Специалната награда на публиката спечели МТС "Дивни танци“, гр. Варна с ръководители Диана Добрева и Веселин Николов и изпълнение на танците "С обич към Пирина" и "Работата после, следва веселба".

На хилядна публика и широк отзвук в социалните мрежи се радваха изявите на танцьорите, много снимки и видео от техните изпълнения можете да откриете във Фейсбук страницата на фестивала www.facebook.com/GrandFolkloreFest .

Следващото голямо събитие, посветено на фолклора във Варна, което също се провежда в Grand Mall, е Националният музикален фестивал "Фолклорен изгрев“, който ще радва варненци на 13,14 и 15 април.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
План за възстановяване и устойчивост на България
49-ото Народно събрание
Стрелба в Москва
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: