Пролетното засаждане на дървета и храсти в "Приморски" е в разгара си

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:22 / 20.03.2019
1868
В първия пролетен ден на променадната алея, в близост до параклиса в квартал "Чайка“, бяха засадени 23 иглолистни дръвчета от видовете ела и кипарис.

Досега в рамките на акция Пролетно засаждане 2019 г. на територията на "Приморски“ - по бул. "Левски“, в кв. "Виница“, пред пилоните със знамената в кв. "Бриз“, в околностите на Парк – паметника на "Почивка“ и Двореца на културата и спорта са засадени 105 дръвчета – ели, туи, кедри и липи, съобщи Петя Проданова, кмет на района.

Тя допълни, че до края на месец март с нови насаждения, храсти и дървета,  ще се сдобият и пространствата на площад "Съединение“, градинката на ул. "Генерал Гурко“, по бул. Княз Борис Първи“ и на ул. "Царевец“ до паметника на руските войни, сражавали се за Варна през 1828 г.

Във връзка с  грижата за намаляване на шума и чистотата на въздуха през изминалата  2018 година като продължение на дългосрочна програма за опазване и подобряване на околната среда в Район "Приморски“, бяха засадени както следва: през пролетта 117 дървета и 1050 храстa, през есента 134 дървета и 5352 храста.

Всички растения и през миналата и през тази година са осигурени чрез компенсационни програми на Община Варна.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).