Промени в администрацията, Бойко Борисов обещал 300 млн. лв. на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
11:12 / 01.11.2011
2939
Структурни и персонални промени в кметската администрация ще има. Това бе едно от условията при издигането на Кирил Йорданов за кмет от ГЕРБ, каза в интервю депутатът и областен лидер на управляващата партия Павел Димитров.

Преструктуриране ще претърпи и звеното, което отговаря за евросредствата. Самият Кирил Йорданов е признавал, че усвояването на европейски средства е едно от слабите места на администрацията. "Тепърва ще се реши дали да има заместник-кмет по еврофондовете или специална дирекция, но при всички случаи промени ще има", сподели Павел Димитров.

Управляващите са на финалната права в избора си за районни кметове, разкри още областният лидер на ГЕРБ. Техните имена ще бъдат оповестени следващата седмица на второто заседание на Общинския съвет.

Дясното мнозинство в Общинския съвет, което беше сформирано по инициатива на ГЕРБ, ще се увеличи, смята Павел Димитров. Той уточни, че се водят преговори с партия "Атака" и коалиция "Промяна за Варна", независимо че тези две формации вече подписаха споразумение за сфомиране на друга група, наречена "Заедно за Варна". Въпреки че се очаква новото мнозинство да се увеличи, няма гаранции, че то ще бъде стабилно. Усилията ни ще бъдат да го съхраним и да постигаме консенсус, допълни Димитров. Той е много доволен от победата на партията, що се отнася до избора на общински съветници. "На тези избори постигнахме почти 100% увеличение на мандатите - от 9 съветници вече имаме 16, което означава, че хората са ни повярвали", уверен е народният избраник.

Той се надява, че държавата ще помага за развитието на града. Бойко Борисов вече обеща 300 млн. лева на Варна, напомни депутатът.

Както вчера съобщихме, кандидатът на ГЕРБ във Варна според Димитров щеше да победи от раз на изборите, ако управляващите бяха издигнали друга кандидатура, а не тази на Кирил Йорданов. Областният лидер обаче не смята, че който и да е друг опонент на новоизбрания стар кмет щеше се справи с него на балотаж.

Източник: Дарик


Виж коментарите (4)

Още по темата (390):
18.12.2011 Станишев ще анализира резултатите от изборите във Варненско
09.12.2011 Потвърдиха решението на ОИК за избор на Атанас Кузев за кмет на Девня
05.12.2011 Потвърдиха решенията на ОИК-Провадия за избор на общински съветници
29.11.2011 Съдът потвърди решението на ОИК - Девня за избора на общински съветници
25.11.2011 Отхвърлиха жалбата срещу избора на общински съветници във Варна
22.11.2011 Потвърдиха решения за избор на кметове в Дългопол и Игнатиево
Още новини от Новини от Варна:
Община Варна се включва в националната здравна кампания за борба ...
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).