Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Промени в правилата за прием на децата в детски градини и в подготвителни групи във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:04 / 09.12.2021Коментари (0)1626
©
Промени в правилата за прием на децата в детските градини и в подготвителните групи към училищата във Варна одобри ресорната комисия към Общинския съвет. Поправките засягат допълнителните точки, които се дават при кандидатстване. Такива бонус точки вече ще получават не само децата, чиито постоянен и настоящ адрес съвпадат. От предимството ще се възползват и варненчетата с постоянен и настоящ адрес в района на обхват на детското заведение или училище.

С този критерий децата, регистрирани в града и по постоянен адрес, ще получат повече точки при класирането пред наборчетата си, чиито родители понякога сменят настоящия си адрес само за класирането или са в временно във Варна.  От друга страна  – ако има разминаване между постоянния и настоящия адрес, но и двата са в обхвата на детското заведение, децата няма да губят допълнителните точки.

В наредбата се добавя и нов член заради малките жители на с. Казашко. Тъй като в селото няма детска градина, децата с адресна регистрация там ще имат право да кандидатстват в избран от родителите им район във Варна при спазване на групите на уседналост.

Друга промяна, която беше одобрена днес, е при записване на децата в подготвителни групи към училища да отпадне изискването за представяне на удостоверение за постоянен/настоящ адрес, издадено от районната администрация. Проверката ще се осъществява по служебен път с цел улеснение на родителите.

На днешното заседание съветниците дадоха също съгласието си Община Варна да дофинансира маломерни и слети паралели в 8 училища. Необходимият финансов ресурс за обезпечаване на учебния процес през 2021/2022 г. е в размер на 246 370 лв. Традиционно най-много средства ще бъдат отпуснати на ОУ "Капитан Петко Войвода“ в кв. "Галата“, на ОУ "Св. Климент Охридски“ в с. Константиново и ПГГСД "Николай Хайтов“. Общината ще подпомогне финансово също ОУ "Иван Вазов“, СУ "Пейо К. Яворов“, I ОУ "Св. Княз Борис I“, ОУ "Отец Паисий“ и ОУ "Добри Войников“ в с. Каменар.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: