Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Промениха мярката на Борислав Гуцанов - вече под домашен арест
Автор: Екип Varna24.bg 12:09 / 25.05.2010Коментари (0)5003
© Impact Press Group
Варненският апелативен съд измени определение на първоинстанционния съд от миналата седмица и определи по-лека мярка за неотклонение „домашен арест" за бившия председател на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов. Той и бизнесменът Данаил Славов са разследвани затова, че заедно с прокуриста на "Градски транспорт " ЕАД Пенчо Пенчев и с Главната счетоводителка на транспортната фирма Йоанна Иванова, през периода от 2003-та до 2007 година във Варна са участвали в престъпна група, сключвала неизгодни сделки за автобуси за градския транспорт във Варна при условията на превишаване на власт и за лично облагодетелстване. Според обвинението Гуцанов, Пенчев и Иванова взели участие в престъпното сдружение като длъжностни лица заемащи различни отговорни постове. Бившият председателят на Общинския съвет във Варна е привлечен като обвиняем за извършването и на други три престъпления: затова, че през 2003 година в съучастие като помагачи със Славов, с Пенчев и с холандския гражданин Адрианус Елбърт Йозеф Дингян, като извършител съзнателно сключил неизгодна сделка с "Екселенс трейдинг" от Люксембург по доставка на 20 автобуса "Рено" и от това е произлязла значителна вреда за Градски транспорт. Гуцанов е разследван и затова, че през периода 2005 - 2007 година в съучастие като помагач с Даниел Славов и с холандския му партньор Дингян спомогнали прокуриста на Градски транспорт ЕАД Варна Пенчо Пенчев и счетоводителката Иванова да нарушат служебните си задължения, да превишат правата си, за да набавят за себе си и за другите облага. Бившият председател на Общинския съвет и бизнесменът Славов са привлечени като обвиняеми и по обвинение за подбуждане към лъжесвидетелстване на бизнеспартньора на Славов холандеца Адрианус Дингян.

Днес въззивната апелативна инстанция разгледа и приложи към делото резултатите от назначените от обвинението съдебно техническа и Съдебно - медицинска експертизи, както и представеното от защитата решение на Общински съвет във Варна, с което е избран нов председател на местния парламент. Съдът отново изслуша цитираната от защитата съдебна практика на ВКС, според която обвинението за престъпление по служба, за което се разследва Гуцанов е несъставомерно.

За да определи втората по тежест процесуална мярка за принуда, спрямо Гуцанов, въззивната апелативна инстанция потвърди изводите на Варненския окръжен съд, че няма опасност той да се укрие от разследващите органи. Към този аргумент въззивният съд прибави и отпадналата опасност от извършване на престъпление спрямо правосъдието, тъй като Общинският съвет във Варна вече има избран нов председател.

Определението на Варненския апелативен съд, с което е изменена мярката за неотклонение от „задържане под стража" в „домашен арест" не подлежи на обжалване.




Още по темата: общо новини по темата: 196
26.02.2014 »
17.10.2013 »
15.03.2012 »
28.06.2011 »
22.05.2011 »
22.05.2011 »
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: