Променят движението около ОУ "Стефан Караджа“, бул. "Република“ и ул. "Кольо Фичето“

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:16 / 06.03.2017
1202
Промяна на организацията на движение, съгласувана и одобрена от сектор "Пътна полиция" към ОД на МВР, ще бъде въведена от тази седмица съгласно кметска заповед. Тя се отнася за улиците ул. "Кюстенджа", ул. "Тулча" и ул. "Топрахисар". Ново кръгово кръстовището ще има на бул."Република" и ул. "Кольо Фичето", съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" към Община Варна. 

Новата организация на движението предвижда улица "Кюстенджа" да смени режима си на работа от двупосочен в еднопосочен. Същото се отнася и за ул. "Тулча". По този начин ще се обслужва ефективно, лесно и бързо районът около ОУ "Стафан Караджа". Влизането за достъп на района ще се осъществява чрез ляв завой от ул. "Брегалница" към ул. "Кюстенджа", която е еднопосочна в цялата си дължина. Пресичайки ул. "Братя Бъкстон", улицата продължава, заобикаляйки читалище "Отец Паисий". Следва ул. "Тулча", която отново ще бъде с еднопосочен режим на движение.

Продължаването се осъществява чрез ул. "Топра хисар", която има изход на ул. "Брегалница". Всички улици, които се намират между тези с променена организация на движение, а именно - ул. "Тодор Димов", ул. "Полковник Свещаров" и ул. "Братя Бъкстон", запазват съществуващата организация на движение.

Нова организация на движение ще има и на кръстовището на бул."Република" и ул. "Кольо Фичето", където ще се оформи кръгово кръстовище, по плана на Западна промишлена зона. Към момента кръстовището е с много голяма площ, което го прави трудно за регулиране. Множество нарушения от водачите на МПС са ежедневно наблюдавани, които са предпоставка за пътно-транспортни произшествия. С настоящия проект се дава възможност да се намалят нарушенията, което ще повиши безопасността на движение, преминавайки през кръстовището.

Оформя се кръг с малък вътрешен радиус - 12 метра и ширина на платното 6 м. В кръга ще се оформи само една лента за движение, съгласно изискванията на Наредба 2/2004г. за планиране и проектиране на комуникационно-транспортните системи в урбанизираните територии. Осигурено е и напречното пешеходно пресичане на две места по бул."Република" - едното е в близост до вход-изхода от магазин "Практикер" и като продължение на ул."К.Фичето", леко изместено. Новата организация се явява временна до изграждането на западното платно на бул."Република" и реализиране на уличната регулация в краен етап.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).