Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Пропадна част от пода на детска градина във Варна, евакуираха малчуганите
Автор: Пламена Николова 12:56 / 14.10.2020Коментари (2)7436
Пукнатина се появи в подова настилка във варненската детска градина "Детски свят", научи Varna24.bg от родители.

На подадения сигнал незабавно са се отзовали от полиция, пожарна, Спешна помощ и районната администрация. 

Част от пода във фоайето на старата сграда на ДГ "Детски свят" е хлътнал с около 5 см, което е довело до отваряне на фуга между стената и пода, съобщиха от ръководството на детското заведение. По първоначални данни причината за това е слягане на подова замазка. Децата от двете групи са изведени навън, те ще бъдат разпределени в други групи в новото крило на детската градина. Старата сграда е строена преди 45 години. Назначена е конструктивна експертиза, която да обследва обекта, информираха от пресцентъра на Община Варна.

Каква е реалната ситуация, обясни за медията ни и кметът на район "Владиславово" Николай Костадинов:

"Касае се за подово пропадане в стария корпус на детската градина, едно малко фоайе, под което по спомени на работещите в градината, преди време е минавала канализацията. Персоналът се е изплашил, защото при пропадането се е чуло трясък и скърцане като при земетресение. Самото пропадане е от около 5-6 сантиметра, но децата и служителите веднага са били евакуирани.

На място са се отзовали от всички институции, които имат касателство в подобна ситуация, за радост няма пострадали, а само изплашени.

Тепърва мястото ще бъде обезопасено и сериозно обследвано, за да се прецени на какво се дължи пропадането на подовата замазка. Под нея има обратен насип, няма някакви подземни помещения.  

Пожарникарите са помогнали на персонала при преместването на цялото оборудване от групите, които се намират в този сектор на детската градина. Директорката на детското заведение ще създаде организация,при която децата да бъдат настанени в новия корпус, така че да не бъдат затруднени родителите да ги оставят у дома. 

След сериозно обследване ще бъде извършен и сериозен ремонт на този участък, ще се извърши конструктивна експертиза", коментира Николай Костадинов. 

Според информация на сайта на детската градина, ДГ № 40 “Детски свят" е открита през 1976 г. и функционира с 10 групи при списъчен състав 272 деца. Дейността в детската градина се осъществяваше от 42 служители, от които 22 учители. ДГ № 40 “Детски свят" е общинска детска градина и обслужва централната част на ж.к. “Вл. Варненчик". Тя е институция, с изградени във времето традиции и стил във възпитателно-образователната дейност и предоставя качествена среда, в която децата съхраняват своята индивидуалност и уникалност, свободно развиват уменията и талантите си. В ДГ № 40 “Детски свят", според ЗПУО,  се осъществява ВОП, в съответствие с изискванията на ДОС за ПВ, с  теми, познавателно съдържание, подходи и средства, утвърдени от Директора в Програмната система на ДГ.

В ДГ растат здрави, свободни и щастливи деца, на които се гарантира сигурността, зачитат се достойнството и правата им, формира се адаптивност  към изменящата се среда, възпитават се в дух на мир, толерантност, умение да живеят с другите, приобщават се към общочовешките ценности и българските традиции.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Лапнаха едни пари пак,затова е така.Както за водопроводите във Варна -вчера квартал "Възраждане "нямаше вода 1 час -от 17 до 18 часа ,не за пръв път целия квартал стои на сухо !
Aнонимен
на 14.10.2020 г.
0
 
 
Чи как тъй..нали е реновирана по европроект за 1млн. Лева?!?!...е*аси ужаса..няма нещо,което са направили и да не е дало фира до 3 месеца!!!!Абе нали усвоиха парите..
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
Издирват 17-годишно момиче от Дупница
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: