Протест: Варненец влезе в огромна дупка с неопренов костюм и шнорхел

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:34 / 06.06.2018
3203
Варненецът Боян Георгиев протестира по нестандартен начин облечен с неопренов костюм и шнорхел срещу огромна яма, зейнала след ремонт на ВиК Варна на ул.13 в Евксиноград. В предаването "Часът на Милен Цветков" по Нова тв беше излъчено неговото видеообръщение.

Боян твърди, че многократно е сигнализирал Община Варна за лошото състояние на инфраструктурата в града, но до момента безрезултатно. Историята на дупката датира от преди няколко седмици. Пътят е асфалтиран от живеещите в прилежащите кооперации и блокове за тяхна сметка. Общо излязло около 600 лв. на семейство. Педи три седмици ВиК Варна прави голям ров, който бил напълно необезопасен. Положили тръби за присъединяване на кооперация, сложили чакъл и го зарязали така. При големия дъжд в понеделник огромните потоци от кал и вода запълнили дупката, а в нея пропаднал джип, след него и втори. 

След репортажа от ВиК отново дошли и запълнили дупката. Боян обяснява още, че каквито и сигнали да се изпратят до Общината за подобни проблеми, отговор няма. 

Зам.-кметът на Община Варна Христо Иванов обясни, че е организирана среща с представители на ВиК и ситуацията действително е много неприятна. Взети са мерки дупката да бъде запълнена и асфалтирана. Той обясни, че е разработен проект за битова и дъждовна канализация във Варна и се търси финансиране. Разработен е проект за изграждането на колектор Битоля-Пирин, който да обере дъждовните води от високата част на града. 

Боян обаче не е доволен от дадения отговор и пита "къде са отишли още 123 млн.лв. повече в бюджета на Община Варна за поддържане на пътната мрежа и защо в града инфраструктурата е в окаяно състояние." 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).