Протестираха присъдата на 19-годишния, убил кмета на Кочово при катастрофа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:43 / 21.11.2018
1489
Окръжната прокуратура в Шумен поиска ефективна присъда за подсъдимия Тони Б., който причини смъртта на кмета на село Кочово Кенан И. в пътнотранспортно произшествие след употреба на алкохол. Протестът срещу условната присъда от 3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок на Шуменския окръжен съд е внесен в Апелативния съд във Варна. Със съдебния акт Тони Б. е лишен и от право да управлява МПС за срок от 5 години. Гражданските искове на близките на пострадалия съдът уважил напълно.

В протеста прокуратурата атакува приложението на член 66, ал. 1 от НК, а именно условното осъждане, като го намира за незаконосъобразно. В конкретния случай Окръжната прокуратура в Шумен смята, че приложението на условното осъждане по никакъв начин не въздейства възпитателно и предупредително върху членовете на обществото, както и върху самия осъден.

Тони Б. е шофирал след употреба на алкохол, като установената концентрация в кръвта на осъдения е била 1,38 промила – много над допустимата. Осъденият е нарушил и множество разпоредби на Закона за движение по пътищата. С това прокуратурата аргументира и високата степен на обществена опасност на престъплението по член 343, ал. 3, буква "б“ от НК.

Припомняме, че 19-годишният Тони Б. причини смъртта на кмета на село Кочово на 3 ноември миналата година, управлявайки автомобила си с висока скорост  - 93 км в час, и след употреба на алкохол. Младият водач притежавал свидетелство на правоуправление едва от април 2017 г. Пътувал към шуменско село, където живеел, след почерпка с приятели.

На път I-7 Силистра – Шумен – Ямбол навлязъл последователно в двете ленти за насрещно движение и блъснал челно идващия насреща друг автомобил, чийто водач Кенан И. починал на място. От челния удар е пострадал и самият осъден.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).