Протестиращи срещу евакуацията в "Аспарухово" определиха мерките на общината като репресивни

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:15 / 07.07.2014
2032
Жители на варненския квартал "Аспарухово" протестират срещу принудителната евакуация на сгради, които според тях не са засегнати от бедствието, сполетяло квартала на 19 юни. Става въпрос за имоти на улица "Борис Киряков"17.

Живеещите в района коментират, че това не е реалната обстановка и определят мерките на общината като репресивни. Те изразиха благодарност към местната управа за грижите, които полагат и за квартала, и за самите тях, тъй като има много пострадали. Живущите на ул. "Борис Киряков", 17 казват, че при тях ситуацията не е такава. Има минимални щети в дворните места, но те не създават никаква опасност за живущите в тази сграда.

Един от варненците, който обитава имот на улица "Борис Киряков" 17 заяви, че е против самото основание на заповедите за евакуацията, защото те са неоснователни. Той каза още, че е против самия метод на прилагане на заповедите - за 2 часа имотът трябва да бъде освободен. Хората, които са се събрали на протеста коментират, че имат техника в домовете си, много от тях работят вкъщи и заради евакуацията има опасност бизнесът им да пострада. Те коментират и за нанесен физически тормоз.

Иван Ангелов, който живее в този район коментира, че оспорват преценката на комисията, която е направила обход. Те не са запознати със състава на комисията нито със създадения от комисията протокол за опасността за обитателите на имота.

Иван Ангелов коментира, че заповедите на администрацията са в две посоки - за активизирано свлачище на терена и конструктивни нарушения. На място са правени частни експертизи, които не показват наличие на свлачище на терена и конструктивни нарушения. Именно с тези две частни експертизи на специалисти се оспорва решението на комисията.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (444):
20.06.2021 Младежи посветиха изложба на трагедията в "Аспарухово" преди 7 години
19.06.2020 6 години от потопа в "Аспарухово", отнел живота на 13 души
13.08.2019 Община Варна дава близо 1 млн.лв. за система, предупреждаваща за наводнения
19.06.2019 5 г. от трагедията в "Аспарухово"! Вижте какво показа ситуационната
експертиза
12.04.2019 Жена, загубила 8 близки при потопа в "Аспарухово", осъди Общината за над 23 000 лв.
29.08.2018 Потърпевши търсят справедливост след трагедията в "Аспарухово"
Още новини от Новини от Варна:
Тестът за коклюш във Варна е много скъп, хората масово не си го п...
Абсурди заради зелената зона във Варна: Ще може ли мъж да ползва ...
Внимание! Голям клон падна и затвори важен булевард във Варна
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).