Протестират решението на съда за "бойния" британец Фриц

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:30 / 03.12.2018
1614
Районната прокуратура във Варна протестира определение на Варненския районен съд, с което е било отхвърлено искане за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража“ на обвиняем гражданин на Великобритания. Спрямо 56-годишния Фриц К. прокуратурата води досъдебно производство за придобиване и държане на 611 г марихуана и  незаконни боеприпаси – престъпления по член 354а, ал. 3 и по член 339, ал. 1 от НК.

Обвиняемият е бил задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му пред съда за определяне на постоянна мярка за неотклонение, като прокуратурата е поискала да му бъде взета най-тежката, а именно задържане под стража. Искането на Районната прокуратура във Варна е било мотивирано с тежестта и характера на повдигнатите обвинения, с опасността, ако е на свобода, Фриц К. да се укрие и да извърши друго престъпление.

При полицейска проверка на 28 ноември тази година във връзка с разследване в личния автомобил и в имота на британския гражданин са намерени и иззети две ръчни гранати, 40 патрона, над 150 гилзи с различен калибър, 25 сигнални ракети, тротилова пресовка, въздушна пушка, като боеприпасите са незаконно притежавани. Открити и иззети са суха тревиста маса и големи саксии в помещение със специфично оборудване за наркооранжерия. Експертна справка установила, че намерената суха тревиста маса е марихуана с тегло 611 г.

Предстои по протеста на Районната прокуратура във Варна да се произнесе Варненският окръжен съд.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Съдия Славов пред варненски ученици: Образованието дава допълните...
Варненци се наредиха за върбови клонки в най-старата църква в мор...
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).