Проверяват незаконни продавачи на лакомства край морето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:00 / 17.07.2015
784
Извършват се проверки за нерегламентирана продажба на хранителни продукти по плажните ивици в града и курортните комплекси край Варна. 

Това каза за Радио "Фокус" - Варна д-р Златина Димова, началник отдел "Контрол на храните" към Областната дирекция по безопасност на храните във Варна. Тя допълни, че търговците, които извършват нерегламентирана продажба, са все по-малко. 

Вероятно това се дължи на изявената гражданска позиция и нежеланието на плажуващите да купуват и консумират храни, за които няма информация къде и как са приготвени, коментира д-р Златина Димова. 

"Вече сме свидетели на немалко оплаквания от граждани във връзка с получаване на стомашни разстройства и дори постъпване в болница", каза още експертът. 

Инспектори от вътрешността на страната помагат на служителите във Варна при проверките през летния сезон. "Това е помощ, от която във Варна имаме нужда. Всяка седмица идват по двама колеги от вътрешността на страната, които се включват в проверките на място. Успеваемостта и контролът на по-голяма част търговски обекти и заведения за обществено хранене се повишават", подчерта д-р Златина Димова. В курорта Златни пясъци има открита приемна за граждани. 

"Работим добре с Комисията за защита на потребителите. Има обявени телефони за контакт, стараем се максимално бързо да отреагираме на сигналите. Имаме разработена процедура с Комисията за защита на потребителите - първо да се уведомяваме по телефона, тъй като документалното уведомяване бави във времето, а в тези случаи е необходимо да има бърза реакция. Хората могат да бъдат спокойни и да подават сигнали на посочените телефони", допълни д-р Златина Димова.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Вижте положението след големия пожар на бившата Циркова площадка ...
Голям пожар във Варна! 
Чужди медии хвалят родни курорти по морето: 600 до 700 евро за се...
Огромен комплекс край Варна е почти готов. Близо е до плажната ив...
Конференция във Варна засяга значими въпроси за развитието на биз...
Отнеха титлата "Мис България" от варненската хубавица Елизабет Кр...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).