Провеждат демонстрация на електроавтомобили разработени от ТУ - Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:57 / 20.04.2011
1751
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - Варна:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
На 19-ти и 20 Април във Варна се провежда Научно-техническа конференция "Управление на градската мобилност - полезни практики".

Велоклуб "УСТРЕМ" взе участие в конференцията и привлече вниманието на присъстващите специалисти чрез своя доклад със заглавие: "Анализ на възможностите за придвижване във Варна на база проведен експеримент касаещ обществения, автомобилния и велосипедния транспорт". Докладът беше направен на базата на трикратно проведен експеримент във Варна измерващ скоростта и времето на придвижване в който трима души трябваше да изминат определено разстояние от т.А до т.Б, като всеки използва по един от следните видове транспорт - обществен, автомобилен и велосипеден. В доклада се изнесоха и данни сравняващи трите вида транспорт по много други параметри като: вредни емисии, първоначална цена, разходи за поддръжка, инфраструктура, влияние върху здравето на човека и много други.

През втория ден днес, програмата е изцяло демонстрационно-атрактивна. Велоклуб "Устрем" ще проведе същия експеримент в реално време пред гостите на събитието. В същото време ще се проведат демонстрации на електроавтомобили разработка на ТУ-Варна. От Велоклуб "Устрем" ще бъдат демонстрирани и предоставени за тестово каране електрически велосипеди и модерни градски велосипеди за всички желаещи.

Прилагаме сценария на конференцията:

Научно-практическа конференция

"Управление на градската мобилност - полезни практики"

Демонстрационно - атрактивна програма

ТУ-Варна - 20.04.2011 г.

* 10:30 - 10:35 - Начало, поздравяване на публиката, кратко резюме на това което ще се случи, представяне на официалните гости
* 10:35 - 10:40 - Кратко представяне и обявяване на начало на експеримента за градска мобилност
* 10:40 - 11:10 - Представяне и даване на думата на Доц. Ангел Димитров, представяне и демонстрация на електроавтомобилите
* 11:10 - 11:20 - обявяване на резултатите от току що приключилия експеримент, представяне на данни от експеримента за градска мобилност във Варна, информация на кратко за велотранспорта, кратко представяне на велоклуб "УСТРЕМ"
* 11:20 - 12:00 - Няколко думи за видовете велосипеди, представяне на електровелосипедите, въпроси от публиката, обявяване на тестово каране свободно за всички желаещи и призоваване да разгледат електроавтомобилите

Този път експериментът ще стартира от района на Районния съд. За желаещите да отразят старта на експеримента да заповядат в 10 часа пред районния съд.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето кога пускат фонтаните във Варна
Кметът на Варна кани партии и коалиции. Вижте защо
Зам.-кмет на Варна разреши затлачен от години казус
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).