Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Прояви в подкрепа на "пеперудените деца"
Автор: Екип Varna24.bg 12:27 / 02.07.2014Коментари (0)921
©
Младият, но утвърден варненски балет "Арт Денс" и утвърдената, но млада по душа хореографка Нина Козина смятат да ни покажат, че всички можем да летим. Идеята за последната им постановка идва от стихосбирката на Мадлен Алгафари, а спектакълът, в който ще участва и авторката, ще видим на 3 ноември. Освен наслада за публиката, "Всички можем да летим" ще даде и надежда на "пеперудените деца".

Премиерата вече е планирана - на 3 ноември в голямата зала на Фестивалния и конгресен център във Варна, част от цената на всеки билет ще бъде дарена за децата-"пеперуди". Преди това в подкрепа на "пеперудените деца" ще има и други прояви. "Арт Денс" и Нина Козина вече работят върху хореографията и костюмите с амбицията това е да е най-добрият им спектакъл досега. Мадлен Алгафари, ден преди рождения си ден, ще дойде във Варна с цялото си семейство, за да чете сама стиховете в спектакъла, а допълнителни изненади ще има от чаровния Боян Стоянов от Държавния куклен театър във Варна и от Теодора Карапачова, любимата водеща на всички младоженци в града. Възможно е като бонус към част от билетите публиката да получи и лична среща с Мадлен Алгафари, която ще представи новата си книга". Преди премиерата обаче, още на 10 юли много деца ще се съберат в Детския кът, за да го украсят с 2019 пеперуди. 2019 - за да напомнят за варненската амбиция да бъдем европейска столица на културата през 2019, а с пеперуди - за да не забравяме, че има деца, които се нуждаят от доброта и помощ.

Танцьорите от "Арт денс" вече започнаха не само репетициите за спектакъла, а и направиха първата си фотосесия, която можете да намерите във Фейсбук страницата на Работилница за мечти РАЗ ДВА ТРИ. Изненада подготвят танцьорите и за 3 август, но ще я видят тези, които са край Хепи - Севастопол. Още сега можем да ви поканим и в галерия Le Papillon на 10 септември - с активното съдействие на собственичката Виктория Митева там ще бъде подредена благотворителна изложба с детски произведения. Идеята "Всички можем да летим" вече е и във Фейсбук - намерете ни на "Работилница за мечти РАЗ ДВА ТРИ". Там освен напомняне да не пропуснете датите на различните прояви и да не забравите да си купите билет за спектакъла, можете да откриете новини от "кухнята" на спектакъла и информация за "пеперудените деца". Не липсват и игрите с награди.

"Пеперудените деца" страдат от булозна епидермолиза. Болестта прави кожата им крехка и ранима като пеперудено крило. Повече за каузата вижте на http://debrabg.org/blog/ и http://butterfly-children.org/.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: