Прожектират филм пред ромската общност на Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:06 / 24.09.2015
1132
Стартира прожектирането на открито - на голям екран, пред ромската общност на Варна, на информационно-образователен филм за работата на работата на местната и регионални власти.

Във филма, чрез интервюта участват: председателят на Общинския съвет г-н Луков, секретарят на Община Варна г-жа Момчева, директорът на Дирекция "Образование и младежки дейности" г-жа Христова, зам.-областният управител г-н Богоев, районен кмет г-н Михайлов, зам.-председател на ОИК г-жа Тодорова, г-н Гуцанов, младежи - били кмет и председател на Общински съвет - "За един ден".

Филмът бе заснет по проект "Създаване на устойчив механизъм за участие на младите хора в процеса на вземане на решения на местно и регионално ниво". Проектът се финансира в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г., на сдружение "Форум Гражданско Общество" Варна.

Целта на филма е информационно-образователна относно функционирането на местната власт и Областна управа. Да се проследи механизма на вземане на решения, от внасяне на предложения в Постоянните комисии до решенията на Общински съвет и изпълнението им от Кмет и общинска администрация. Ролята на Областния управител в цялостния процес и възможностите за влияние върху взетите решения. Изпълнение на държавната политика на местно и регионално ниво от страна на Областния управител. Филмът е с продължителност от 50 минути.

Предвиждат се четири прожекции на открито "на място" пред големите ромски общности във Варна:

Село Каменар от 19:30 ч. на 25.09.2015 г. - зелената площ зад училището.

"Максуда" от 19:30 ч. на 26.09.2015 г. - градинката на ул. "Д-р Иван Селемински".

Кв. "Вл. Варненчик" от 19:30 ч. на 27.09.2015 г. - ул. "Боян Илиев" - паркинга.

Кв. "Аспарухово" от 19:30 ч. на 28.09.2015 г. - ул. "Бал Капан" №2 - гадинката.

Преди прожекциите доброволци ще разпространят плакати и флаери на ключови локации в съответните райони. Целта е на всяка една от прожекциите в ромските райони да присъстват минимум 200 души. Чрез горепосочените дейности се цели популяризиране и детайлно запознаване с дейността на местна и регионална власт сред младежката общност. Повишаване на гражданската активност сред ромите и осъзнаване на правата и задълженията им. Приобщаване и ангажиране на вниманието им към обществените процеси.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).