Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Пръкна се нова коалиция "За ред, законност и справедливост с Марешки"
Автор: Екип Varna24.bg 12:33 / 27.11.2012Коментари (0)1558
©
"За ред, законност и справедливост с Марешки" е новото име на коалицията Янев-Марешки, което ще бъде оповестено официално в най-скоро време. Наименованието на формацията, която бе обявена преди месец като "РЗС Янев-Марешки", съобщи лично аптекарският бос в интервю за Дарик Варна.

Името на Яне Янев ще отпадне, тъй като названието на партията, на която той е начело, е достатъчно красноречиво, каза Марешки.

"Аз приех коалицията да носи името на партията на Яне Янев, тъй като за ред, законност и справедливост се борят всички, включително и аз. Името е много хубаво, но трябва да му се вкара някакъв смисъл и затова слагам фамилията си отзад, за да се знае, че и аз участвам в тези процеси и нося своята отговорност", заяви Веселин Марешки.

Марешки прогнозира, че коалицията му с Янев ще бъде в челната тройка на предстоящите парламентарни избори.

"Кунева не ни е конкуренция, но ще се концентрираме върху нея, защото тя с този благовиден вид и неказваща нищо може да заблуди хората да си кажат, че е мила женица. А въпросът е какво е правила, къде е била преди да управлява, кои кръгове са я довели в политиката.

"България на гражданите" ще се срине, защото те показват само стари лица - все хора, които са губили избори. Тяхното намерение е да възродят Тройната коалиция."

По думите на Веселин Марешки, основните конкуренти на коалицията му с Яне Янев са ГЕРБ и БСП. В същото време обаче бизнесменът даде висока оценка на управлението на Бойко Борисов. "В тази поголовна криза в някои сектори ГЕРБ се справят много добре - построиха се пътища, зали, магистрали. Ако всичко това беше направено по време на излишъците на Тройната коалиция, сега Бойко Борисов нямаше да има какво да прави."

Прогнозата на Марешки за броя на политическите субекти в новия български парламент е между 5 и 8. На въпрос дали възнамерява да управлява след това заедно с ГЕРБ, бизнесменът отговори: "Коалициите ще ги направят хората", след което се зарече, че министър на здравеопазването няма да стане.

Марешки поздрави "неопетнените" хора в СДС за това, че са се се опитали да променят партията, но заяви, че коалицията "РЗС с Марешки" няма да се разширява. СДС имал шанс само ако се откъсне от хората от миналото.

До ден-два коалицията "За ред, законност и справедливост с Марешки" ще издигне своя кандидатура за конституционен съдия, съобщи още бизнесменът. Номинацията щяла да бъде на достоен и честен човек.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: