Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Психарят, вилнял из улиците на Варна и в изолатора, не е бил пиян! Преследвала го "мафия"
Автор: Пламена Николова 14:10 / 03.06.2020Коментари (4)5320
© Виждам те КАТ-Варна
Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство, което трябва да изясни причините и обстоятелствата, довели до причиняване на пътнотранспортни произшествия със значителни материални щети. Виновният водач – 36-годишният Радослав Д., е задържан и настанен в болницата заради видимо неадекватното състояние, в което се е намирал при извеждането му от  автомобила, с който удари пешеходка и седем коли във Варна вчера, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

За оказаната съпротива при задържането му и за упражнено насилие срещу полицейски служител при настаняването му в изолатора е образувано и още едно досъдебно производство. Най-вероятно двете дела ще бъдат обединени.

Вчера, 2 юни около 11, 33 ч. бащата на Радослав подал сигнал в дежурната на ОД на МВР във Варна. Обяснил, че синът му, който страда от биполярно разстройство, се е качил на семейната кола и е отпътувал за Варна. Заявил също, че сутринта синът му е имал конфликт с жена си. По време на разправията Радослав казал, че мафията го търси, за да го убие и че само във Варна може да се спаси.

След него с друг автомобил от добричкото село, където живее Радослав, потеглил и баща му. Във Варна в малките улички колата на Радослав била изгубена от погледа на баща му, който го следвал.

Предприети били действия по установяване на автомобила на територията на ОД на МВР във Варна. В 13.25 ч. автомобилът "Ауди А3“ на Радослав ударил пешеходка. При маневра той удря същата жена повторно. След това блъснал още два автомобила. Спрял в кръгово, където при опит да бъде изведен от автомобила от граждани потегля напред и удря трети автомобил.

36-годишният мъж продължил да се движи, като се ударил в близка къща последователно с предната и задната част на автомобила. След това продължил по ул. "Кракра“, където шофирането му става причина за няколко поредни пътнотранспортни произшествия. Неадекватните му действия завършили с удар в стълб и задържането му от служители на ОД на МВР във Варна.

Мъжът е отказал да бъде тестван с дрегер за алкохол и наркотици при задържането му. Заради високата температура, която била установена по време на медицинския преглед, Радослав бил отведен във Военноморската болница със съмнения за COVID-19. Резултатът е бил отрицателен.

Предприетото разследване по досъдебното производство е установило до момента,  че Радослав е системен нарушител по Закона за движение по пътищата със справка от четири страници. На 1 юни тази година свидетелството му за правоуправление е било отнето заради неплатени глоби. Малко по-късно обаче баща му е донесъл платежно, че дължимите суми са били платени. Заради загуба на контролни точки Радослав се е явявал на проверовъчен изпит през 2016 г. пред КАТ, за да ги възстанови.  

Също по обясненията на бащата синът му страда от психическо заболяване и приема силни медикаменти. Диагнозата на Радослав му е поставена още на 19 години. От 18 до 29 май тази година 36-годишният мъж е бил на лечение в добричката психиатрична клиника.

Към момента резултатите от назначената съдебнохимична експертиза не са готови. Пробата за алкохол е отрицателна, а за наркотици резултатите ще са готови следващата седмица. Назначената съдебнопсихиатрична експертиза ще даде отговор на въпроса дали Радослав е наказателно отговорен. Ако е, Районната прокуратура във Варна ще поиска от съда да бъде задържан под стража. Ако мъжът се окаже невменяем, ще бъде внесено искане в съда за настаняването му за лечение в психиатрична клиника.

Днес изявление по досъдебното производство по случая с водача, причинил телесна повреда на пешеходка и значителни материални щети на седем автомобила, направи пред журналисти районният прокурор на Варна Невена Илиева.

Припомняме, че кадрите от екшъна станаха популярни чрез групата Виждам те КАТ-ВАРНА, където бяха качени от очевидци.




Още по темата: общо новини по темата: 4
04.06.2020 »
03.06.2020 »
03.06.2020 »
02.06.2020 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.06.2020 г.
0
 
 
Такааа....баща му потвърждава че имал психични проблеми още на 19г. Правил е сума ти зулуми.... Как и защо въобще има книжка...?
0
 
 
Това не е вярно!В 7 сутринта беше във Варна на светофара на Джъмбо чакахме заеднорџ? 
0
 
 
Мангалите щяха да му видят сметката набързо !
Aнонимен
на 03.06.2020 г.
0
 
 
Сега дето го хулехте всички му се извинете, човекът се е паникьосал от хората които мятаха камъни и искаха да го бият в Максуда
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: