Психолог работи с обгорелия Дани от Варна, семейството се нуждае от помощ

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
15:10 / 17.05.2017
5327
Днес 14-годишният Даниел от Варна претърпя поредна жизненоважна операция по трансплантация на кожа във Военномороска болница във Варна, съобщи за Varna24.bg лелята на момчето Мария Георгиева. 

"Все още не смеем да кажем, че животът на Дани е вън от опасност, докато утре тази операция не е вече зад гърба му. Екипът от специалисти се бори с всички средства за овладяване на ситуацията, на няколко пъти вече му беше трансплантирана кожа от други участъци на тялото. Все още обаче състоянието му е тежко.

Според мен върви добре. Детето е контактно. На моменти е зареден с оптимизъм и е приказлив, на моменти отчаянието го обзема, защото той е много динамична натура и това, че е вързан за леглото го съсипва. 

Дани имаше няколко срещи с психолог, който ни посъветва да осигурим на детето лаптоп, за да може да слуша музика и гледа филми. Това и направихме, за да се почувства по-добре. 

Пораженията от волтовата дъга са предимно външни. Има леко отражение върху сърцето, но според специалистите не е нещо фатално. 

Все още на моменти поддържа лека температура, тъй като беше развил сепсис. Лекарите успяват да я овладеят. Организмът му се бори с пораженията", сподели лелята на момчето, Мария.

Тя изрази огромната си благодарност на стотиците варненци, които са дарили кръв за Дани, като каза, че на този етап тя е достатъчна и ако остане определено количество то ще бъде дарено за други нуждаещи се. 

Мария допълни, че на този етап семейството се справя финансово само, но започва да се задъхва от многобройните разходи за консумативи и други необходими неща. 

Затова призоваваме, ако има хора, които имат желание да помогнат да се свържат с лелята на момчето на тел. 0889 45 33 75 - Мария Георгиева.  

Припомняме, че Даниел пострада от 25 000 волта електричество на жп гара Варна на 22 април във Варна. 

Виж коментарите (1)

Още по темата (13):
19.06.2017 Дани вече движи ръцете си, изписват го в началото на юли
02.06.2017 12 операции е претърпял до момента Дани, който бе ударен от волтова дъга
12.05.2017 Лелята на ударения от волтова дъга Даниел обяви как могат да бъдат спасени крайниците му!
03.05.2017 Състоянието на 14-годишния Дани остава тежко, все още има опасност за живота
му
26.04.2017 Над 300 души дариха кръв за Дани, акцията е прекратена
26.04.2017 Дани се качил на локомотива заради две мъртви чайки
Още новини от Новини от Варна:
Катастрофа в центъра на Варна
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).