Пълна анархия цари по ремонтираните булеварди във "Владиславово"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
09:05 / 19.10.2015
2184
Придвижването сутрин и вечер по част от ремонтираните участъци на булевардите във "Владиславово" граничи с екстремно приключение, поради липсата на каквато и да било организация, видя репортер на Varna24.bg

От дни светофарът на "Кайсиева градина" не работи. Регулировчик няма. Това отпушва трафика на автомобили и вместо "на порции" колите се изсипват вкупом по двете ленти на платното по бул. "Трети март" след ул."Асен Разцветников" по посока магазин "Алати". В същото време огромен поток от автомобили агресивно нахлуват от бул. "Константин и Фружин". Три колони с возила, автобуси, микробуси, камиони и леки коли се струпва хаотично по трасето преди строителния хипермаркет по посока "Възраждане". 

Рискът от възникване на катастрафа е огромен. А ако това се случи, измъкването от там става невъзможно. Отсрещното платно по посока на квартала е затворено след полагането на нова асфалтова настилка. Придвижването в участъка от спрения светофар до следващия светофар на "Комина" отнема около половин час, при обичайните необходими не повече от пет минути.
 
"Погледнете, автобусите са празни. Защо всички тези идийоти са тръгнали сутринта с колите си? Не може ли поне две седмици да ползват градския транспорт, за да не се налага да киснем в тези зловещи задръствания и да се изнервяме? Това е кошмарно, откакто са започнали тези ремонти, няма никаква организация, ще стане беля някой ден", вайкаше се шофьора на маршрутка с №120 тази сутрин. 

"Сега, ако и автобуса ме изпревари,слизам и си отивам вкъщи!", отсече ядосания шофьор.

В опита си да навакса поне част от загубеното време водачът на експресното возило от градския транспорт предприе отчаяна маневра, изпревари всички коли и навлезе в насрещното движение, с което изправи косите на пътниците. 
Единствено благодарение на толерантността на останалите водачи, които бързо му направиха място да се "внедри" в колоната, не се стигна до злополука.

Анархията стана пълна, когато други изнервени водачи слязоха и премахнаха бариерата, която затваряше ремонтирания участък, след което колите нахлуха по затворения път, който така или иначе до дни ще бъде отворен.

Редно е фирма "Инжстрой", която ремонтира булевардите във "Владиславово", да предприеме някакви по-сериозни мерки и въведе по-адекватни правила на движение в оставащите дни на ремонтите. 

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Варна:
Изненада: Вижте тези данни за цените на имотите във Варна!
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).