Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Пълнометражният конкурс на "Златна роза" с общо 16 нови филма
Автор: Екип Varna24.bg 13:03 / 21.09.2017Коментари (0)1376
©
Пълнометражният конкурс на фестивала включва общо 16 нови филма, от които пет мажоритарни копродукции - "Посоки" на Стефан Командарев (България, Германия, Македония), "И после светлина" на Константин Божанов (България, Белгия, Великобритания), "Радиограмофон" на Рузие Хасанова (България, Полша), "Воевода" на Зорница София Попганчева (България, Хърватия) и ¾ на Илиян Метев (България, Германия).

След фестивалите в Кан, Сараево и Торонто "Посоки" ще бъде показан за пръв път пред българска публика във Варна. "И после светлина" е вторият пълнометражен филм на Константин Божанов ("Аве"), а "Радиограмофон" е дебютният пълнометражен филм на Рузие Хасанова, чиято премиера ще бъде във Варна. "Воевода" оглави зрителският бокс офис в началото на годината, а пълнометражният дебют ¾ на Илиян Метев спечели "Златен леопард" в Локарно, селектиран е в Сан Себастиан и също е премиерно заглавие за България. 

Още 5 премиери ще видим на "Златна роза" 2017. Семейният филм "Лили рибката" на Ясен Григоров е приказка за метаморфозите на едно дете. Щом някой го погледне в очите, то предизвиква магическа вихрушка, променяща го от момче в момиче и обратното. Татяна Лолова е преобразена на циганска магьосница. Николай Урумов играе ролята на директор на училище, а Красимир Ранков се появява като професор по медицина. Във вълшебната лента участват също Койна Русева и Калин Сърменов. Главни роли във филма имат и четири деца на възраст между 8 и 12 г. "Вездесъщият" е вторият игрален филм на Илиян Джевелеков след успешния му дебют Love.net. В центъра на историята е писателят и шеф на рекламна агенция Емил, който постепенно се вманиачава да следи всички около себе си със скрити камери. Но невинното "хоби" се превръща в мания, която му донася както забавни моменти, така и много нежелани истини. Участват Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Весела Бабинова, Анастасия Лютова, Тони Минасян, Михаил Мутафов и др. "Малко късмет за по-късно" е дебют за режисьорите Чавдар Живков и Александър Смолянов. Действието се развива в София, където горещият юлски петък изправя един срещу друг двама бивши съперници. Двадесет и пет години по-късно те все още са боксьори, макар и без ръкавици. "Моторът" на Валентин Гошев е филм за приятелството, което може да устои с години, независимо от превратностите на историческите събития.

В "Дъвка за балончета" на Станислав Тодоров - Роги Биляна и Калин се срещат случайно след двайсет и пет години, за да си спомнят първата любов, първата целувка и мечтите, които са забравили.

"Секс академия - мъже" на Георги Костов ("Пистолет, куфар и три смърдящи варела") разказва за Жан, който решава да промени живота си и се записва в курс за бързо сваляне на жени по безотказните техники на Дон Жуан.

Конкурсът ще представи и дългоочакваният нов филм на Николай Волев "Извън пътя". Сценарист и режисьор е Николай Волев, участват Деян Донков, Сали Ибрахим, Аня Пенчева. "Врагове" на Светослав Овчаров ни пренася по времето на Балканската война. Участват Асен Блатечки, Иван Бърнев, Валентин Ганев, Христо Ушев, Стефан Мавродиев и др. "Асансьор за пациенти" на Иглика Трифонова, който спечели наградата на публиката на "София филм фест", е откровен филм, в който монолозите на персонажите, намират пресечна точка в темата за душата. "Бензин" е режисьорски дебют за Катерина Горанова и Асен Блатечки. Филмът се превърна в зрителски хит в киносалоните. Участват Асен Блатечки, Калин Врачански, Снежана Макавеева, Лиляна Станаилова, Пламен Манасиев и др. В 12 А на Магдалена Ралчева учителката Лина е върната отново на работа и достига границата на психическата и професионалната си издръжливост.

14 от филмите в пълнометражната конкурсна програма са осъществени с финансовата подкрепа на Национален филмов център.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: