Първа двойка във Варна зачена по ин-витро програмата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:58 / 08.10.2009
1621
"Имаме удоволствието да Ви известим за първото зачатие на варненска двойка по програмата на Националния фонд за асистирана репродукция. Първите дни на октомври потвърдиха и първия успех за нашия екип. Майката и плодът са в добро здраве и се надяваме след броени месеци да се роди здраво варненско дете", съобщиха от здравното заведение.

"Вероятно на фона на големия информационен поток тази малка победа изглежда незначителна и пренебрежима. Но всеки нов живот всъщност е голям успех, а добрите новини също имат място в нашия делник.

Решихме този път да не правим пресконференция, а само да споделим нашата малка радост. Ще бъдем щастливи, обаче, да отговорим на всички Ваши въпроси, защото хората с репородуктивен проблем имат нужда от подкрепа и напътствие.

Ще се радваме, ако Вашата медиа се влкючи в процеса на поощряване стремежа за добиване на рожба от страна на тези, които до сега не са успели да станат родители. Защото всеки "Има право на бебе" както гласи и нашето мото.

Важно е да се опровергаят манипулациите, които периодично излизат в обществното пространство, че Националния фонд е спрял приема нови заявления. Това не отговаря на истината. Документи продължават да се приемат. Ако капацитетът на програмата бъде изчерпан, то заявленията се очаква да бъдат прехвърлени за следващата година, тъй като желанието и стремежът на държаванта администрация е тази програма да продължи да функционира.

Ин витро клиника "Олимед" - Варна е първото лечебно заведение в България, което подписа договор с Националния ин витро фонд. Това е голямо признание за нас и за медицината в нашия град.

До момента посредством клиника „Олимед" към фонда са подадени над 400 комплекта документи на двойки от регионите на Шумен, Варна, Бургас, Русе, Добрич, Разград, Габрово и Силистра. Процедурите на няколко десетки двойки вече стартираха.

Продължава и нашата инциатива за провеждане на консултации на двойки на место в градовете от Източна България. Това е част от обществения ни ангажимент в посока осигуряване на равен достъп до здравна грижа на всички българи", похвали се още екипа.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варненци трябва да знаят, че тази улица ще бъде затворена за опре...
Още едно кученце от приюта в село Каменар беше осиновено по време...
Днес времето няма да е приятно: Какво ни очаква във Варна?
Това ли са новите властелини на центъра на Варна?
Варненци: Това е изключително опасно, може да пострадат деца
Тази красива къща във Варна дава име на градинка, в нея е било и ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).