Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Първа международна "Еразъм+ седмица" се провежда в ИУ-Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:27 / 19.06.2019Коментари (0)1768
©
Първа международна "Еразъм+ седмица“ (International Staff Week 2019) се провежда от 17 до 21 юни 2019 г. в Икономически университет – Варна. Инициативата за събитието е на отдел "Международно сътрудничество“. Седмицата е посветена на заздравяването на вече съществуващите контакти с избрани експерти и координатори от международните отдели на партньорските висши училища, създаването на нови връзки и обмен на идеи при работата по програма "Еразъм+“.

В рамките на инициативата се провеждат семинари, дейности по опознаване и установяване на потенциални партньорства, споделят се добри практики между представителите на различни страни и университети.

В събитието участват представители на 12 университета от 9 държави: Полша, Латвия, Италия, Унгария, Египет, Чехия, Румъния, Йордания и Словакия.

 

Университет в Ломжа, Полша; Технически университет в Рига, Латвия; Университет във Варшава, Полша; Университет във Верона, Италия; AGH Университет по природни науки и технологии, Полша; Университет в Дебрецен, Унгария; Американски университет в Кайро, Египет; Чешки земеделски университет в Прага, Чехия; Технически университет в Гданск, Полша; Университет "Лучиан Блага“ в Сибиу, Румъния; Технически университет "Принцеса Сумая“ Йордания; Pavol Josef Safarik университет в Кошице, Словакия.

Информация за някои от университетите:

Американският университет в Кайро (AUC) е частен университет с преподаване на английски език. Основан е през 1919 г. Кампусът е изграден около Khairy Pasha Palace. Първоначално бил предназначен само за студенти мъже, като през 1928 г. за първи път приема студентка от женски пол. През 2008 г. е доизграден нов кампус към университета и към настоящия момент обучава окол 6 473 студенти, като от тях над 900 са докторанти. Първият му ректор е Charles Watson(1919 – 1944).

През 1991 г. принцесата на Йордания Сумая бин Хасан основава в Аман Технически университет "Принцеса Сумая“ (PSUT). В днешно време той е фокусиран най-вече върху инженерни специалности, технологии и бизнес технологии. Има силно интернационално влияние, обвързано с много проекти, обмен и други. За краткия период, откогато е създаден, университетът е реализирал 5 кампуса: "Крал Абдула II“ за инженерство; "Крал Хюсеин“ за информационни технологии; "Крал Талал“ за бизнес; Офис за развитие и Център за предприемачество "Кралица Рания“. Кампусът "Кралица Рания“ е създаден, за да насърчава младите таланти и да подпомогне трансформирането на знания в Йордания.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Изчезна 12-годишно дете от Перник
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: