Първа национална среща на екскурзоводите се проведе във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:29 / 21.02.2019
1934
Първа национална екскурзоводска конференция в България се проведе днес във Варна, по повод Международния ден на екскурзовода. Участие в срещата взеха зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева, председателят на Съюза на екскурзоводите в България (СЕБ) Христина Неделчева,  зам.-кметът на Община Варна Коста Базитов, Соня Георгиева – директор на дирекция "Туризъм“, представители на бранша. Основна тема на конференцията бе "Предизвикателства пред екскурзоводите в популяризиране на българския туризъм“. Освен това специалистите обсъдиха възможностите и резултатите от сътрудничеството с местната власт, обучението на кадри, очакванията за летния сезон. 

"Министерството на туризма работи много добре със Съюза на екскурзоводите в България. В рамките на много конструктивен диалог обсъждаме важни проблеми, засягащи екскурзоводската професия, които ние като туристическа администрация следва да претворим в подзаконов нормативен документ, каквато е Наредбата за екскурзоводите, която за първи път беше приета през 2016 година. В момента сме в процес на обсъждане на промени в тази наредба, които оптимално да хармонизират българското с европейското законодателство, да защитят професионалните интереси на тази толкова важна професионална общност", заяви зам.-министър Христина Неделчева. По повод празника тя награди доайени в професията. Специална благодарствена грамота за ползотворно професионално партньорство получи и Соня Ангелова, директор на дирекция "Туризъм“ в Община Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Няма да повярвате какво открадна жена от Варненско
Великденско яйце радва варненци в Морската градина
Варненски блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв...
Община Варна обяви свободните места за първо класиране в детските...
На прага на летния сезон сериозен проблем тревожи бранша по морет...
Вход свободен и празнична програма на 6 май в Парк-музей "Владисл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).