Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Първата "умна" пешеходна пътека във Варна не успя да респектира шофьорите
Автор: Пламена Николова 14:55 / 08.01.2019Коментари (12)23018
Първата "интелигентна" пешеходна пътека във Варна вече е факт. Тя бе изградена след ремонта на ул. "Георги Бенковски" в близост до Хуманитарната гимназия във Варна. Въпреки мигащите светлинки обаче, "умната" пътека не респектира особено шофьорите и малцина са тези, които дават предимство на пешеходците, голяма част от които деца от близкото училище, видя репортер на Varna24.bg

Допълнителните мерки за подобряване на пътната безопасност във Варна ще бъдат приоритет при работата на администрацията през 2019 година, каза зам.-кметът Христо Иванов преди време.

Той обясни, че Общината работи по проект, който предвижда изграждане на 25 интелигентни пешеходни пътеки, които чрез светлинна сигнализация ще показват посоката на движение на пешеходците.

Те ще бъдат на ключови кръстовища във Варна – на бул. "Съборни“ - при ул. "Драгоман“ и при бул. "Сливница“; на бул. "Приморски“ - при пресичането с ул. "Граф Игнатиев“; на бул. "Република“ - в близост до СУ "Гео Милев“, при ул. "Георги Бенковски“, при ул. "Христо Попович“ и при ул. Атанас Георгиев“; на бул. "Първи май“  - при улиците "Моряшка“, "Георги Стаматов“, при сп. Орел“; на бул. "Народни будители“-  при кръстовището с ул. "Св. Св. Кирил и Методий“ и други. Пешеходната пътека на бул. "Приморски" към ул. "Македония" ще бъде повдигната. 

Поставяне на светещ пътен знак и допълнително осветление ще бъдат поставени на пешеходните пътеки на бул. "Мария Луиза“ - при ул. "Фр. Шопен“ и  ул. "Драгоман“; на бул. "Осми Приморски полк“ и ул. "Братя Миладинови“. Поставена ще бъде ограда на липсващите места по протежение на бул. "Цар Освободител“- между Летния театър и ул. "Отец Паисий“, както и затваряне на разделителната ивица на бул. "Цар Освободител“ - в участъка от ул. "Христо Смирненски" до ул. "Вяра".









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 09.01.2019 г.
0
 
 
абсолютно неефективно..
Aнонимен
на 09.01.2019 г.
+1
 
 
До онзи долу с кампаниойното видео за пешеходците: Абе много лоши тея пешеходци бе, а за шофьорите защо гузно мълчиш? Къде другаде можеш да видиш шофьори, които са убедени, че при зелен светофар за пешеходците и за тях на десен завой, те (шофьорите) имат предимствот пред пресичащите пешеходци? Къде другаде можеш да видиш и шмугване с мръсна газ на ляв завой, за да мине пред пресичащите направо пешеходци (да не говорим за тръгващите направо автомобили)? Къде другаде можеш да видиш шофьори, които се ядосват, че видите ли пешеходците не подтичвали на пешеходните пътекли, а си вървели нормално? Къде другаде шофьорите не намаляват предварително по подразбиране наближавайки пешеходна пъутека, ами набиват спирачки вече почти на нея и на всичко отгоре кръвнишки гледат преминаващите пешеходци, сякаш последните са виновни, че им се налага да пресичат? Къде другаде тротоарите извън синята зона са заети с автомобили, а пешеходците (вкл.майки с деца) трябва да се движат по платното? Къде другаде зелените площи около блоковете са заети с автомобили и дори се режат клони или цели дървета, за да не причинят щети на паркиращите под тях??? Къде другаде не си купуват парко място с жилището, но недоволстват, че нямали осигурено такова пред блока си??? Къде другаде се оплакват, че нямали къде да паркират, но едновременно с това отдават гаража си под наем и са му сменили статута??? Ами само в Бантустан! Набедени шофьори-пробвайте тези номера в нормална европейска страна да видите каква финансова гьостерица ще получите и как тези ви навици ще ви качат колата на трупчета за доволно дълъг период.
Aнонимен
на 08.01.2019 г.
+1
 
 
Е то това си е чисто взимане на едни пари. То там и без пешеходна, шофьорите си знаят, че се пресича на на преки, диагонал, кестерме и някой път на Зиг-заг. Никога на това кръстовище е нямало тежка катастрофа Там всички карат с 20. Просто пътя е такъв.
Aнонимен
на 08.01.2019 г.
+1
 
 
Абе никуде нкма другаде като нас бе.... Нали схофиори... За хуи не стават. Йивек в УК и тук за 10 години един п1т не сум видкл несхто подобно...дайе схте ти се извини схофиора ако не ти даде п1т...и то, просто засхтото е минал преди да ст1пк на песхеходната п1тека. Успех на тази мийава страна. Оплуваите ме колкото искате, но тоцхно заради тик баи ганиовци се разкарах от Бг. Не искам и дайе на поцхивка да се врусхтам дайе.
Aнонимен
на 08.01.2019 г.
+2
 
 
Печелившата комбинация е "пътека + КАТ" ама за всички. Двете дами са 50% на пътеката, цепят по диагонала на кръстовището. Съзнанието идва с бой, а..н и глоби
Aнонимен
на 08.01.2019 г.
+2
 
 
Каквито и пътеки да направят все тя. Докато не се направи медиина кампания с видео, което да бъде разпространявано по телевизиите под надслов "как правилно да пресичаме и спираме на пешеходна пътека" нищо няма да променим. И пешеходци и шофьори, са като офце и нормално... седят на бордюра и чоплят семки... е ще тръгват ли няма ли да тръгват (говорете си другаде 5м в ляво или дясно) Ама него какво го интересува, нали не е на платното. Другия пък уж ще пресича ама седи на метър от платното...е, как да стане.... протегни крак и хората ще спрът... ама не по пътеката като кон с капаци, че хоря всякакви, забързани, изнервени, всеки с проблемите си, като пешеходците... оглеждайте се на тази пътека не е страшно. Та така и 1000 умни пътеки да се сложат... само еди пари ще литнат в нечий джоб, нищо повече. :)
Aнонимен
на 08.01.2019 г.
+2
 
 
в Булгаристан умните пътеки трябва не да светят, а да вадят шипове.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Лято 2024
Втора лига сезон 2023/24
Бюджет 2024
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: