Първата университетска аптека откриха във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:38 / 07.10.2016
1507
Първата университетска аптека в страната беше открита във Варна. Инициативата е на Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" и ще се помещава на партера на Фармацевтичния факултет, който спечели наградата за Сграда на годината за 2015 г. Планира се аптеката да работи денонощно.

"Тя ще е база за обучение на нашите студенти. В нея ще се прилагат иновативни методи за търговия на дребно с лекарствени средства. Смятам, че нашата аптека ще бъде изключително атрактивна за варненци и гостите на града" - каза пред журналисти ректорът на Медицинския университет проф. д-р Красимир Иванов, д.м.н.

С откриването на университетската аптека започнаха тържествата във връзка с 55-ата годишнина на МУ "Проф. д-р Параскев Стоянов". На него присъстваха Илко Гетов, председател на Българския фармацевтичен съюз, Коста Базитов - зам. кмет на община Варна, Доц .Антоанета Цветкова - председател на комисията по здравеопазване в общинския съвет и др.

Лентата на новия обект, собственост на Медицинския университет, прерязаха ректорът на учебното заведение проф. д-р Красимир Иванов, д.м.н. и деканът на фармацевтичния факултет проф. Диана Иванова, д.б.н.

"Във връзка с 55-ата годишнина на учебното заведение отдаваме заслужена почит на всички тези, които положиха основите на висшия медицински институт във Варна, който прерастна в МУ - Варна. Нашият университет е един от най-динамично развиващите се в България. Той е дал хиляди лекари и здравни специалисти не само на страната ни, но и по света. Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" се развива уверено, а най-голямата ни гордост е, че е търсен от много чуждестранни студенти. В момента в университета се обучават 1200 чуждестранни студенти от 43 държави в света, основно от страни-членки на ЕС. Това говори ясно за качеството на обучението, което МУ - Варна предлага. Фактът, че трима чужденци се конкурират за едно място в българско висше училище е нещо, което няма как да не ни радва" - подчерта проф. д-р Красимир Иванов.

Освен първата университетска аптека, във Факултета по фармация беше открита и университетска библиотека.

От днес до 9-и октомври са предвидени още редица прояви във връзка с годишнината на университета - срещи на випуските, академично шествие и тържествен концерт, фотоизложба и изложба "Академични издания", първа международна среща на партньорите на МУ-Варна, спортен турнир, кинофестивал и други.

Академичното шествие, което започва в 16.00 часа днес от пл. "Независимост", ще продължи по бул. "Княз Борис I" до Фестивалния и конгресен център. Тържественият концерт е с начален час 18.00, а специални гости ще са група БТР.

Източник: Черно море


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Важно за варненци! Има промени в организацията на движението днес...
Очаква в Община Варна да постъпят нови средства
Отличиха варненска директорка с наградата "Св. Иван Рилски"
Чудесна новина за варненци: Един от най-значимите културно-истори...
Кметът на Варна Благомир Коцев обяви супер новина във Фейсбук, св...
Колона коли блокира Крайбрежната алея! Каква е причината?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).