Първи форум за кариера в IT сектора се проведе във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:59 / 18.10.2017
1827
Първи форум за студентски стаж и кариера "Дни на кариерата в секторите IT, комуникации и аутсорсинг" се проведе във Варна. Събитието е част от поредица прояви, които се реализират в София, Велико Търново, Русе, Свищов, Пловдив и Бургас. Изложението дава възможност на младежи, които търсят развитие в областта на информационните технологии, да се срещнат с компании - лидери в тези области, да открият своето ново работно място или възможност за стажантска програма.

"Приветствам организаторите за тази инициатива, което се вписва чудесно в общинската политика за поощряване на IT, комуникационния и аутсорсинг секторите. Доказателство за потенциала на Варна в тези области е фактът, че вече 10 международни компании отвориха офиси в нашия град и търсенето на кадри е голямо. Студентите, които учат в 6-те университета, в 3-те колежа в нашия град, са качествени хора, затова вярвам, че диалогът между тях и работодателите днес ще бъде ползотворен", каза кметът Иван Портних при откриване на форума. Той допълни, че е изключително важен диалогът с висшите учебни заведения и синхронизирането на специалностите с потребностите на бизнеса и пазара на труда.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Отчетоха проекта за ремонт на филиала на театъра във Варна
Възпитаник на ТУ-Варна от Австралия посети вуза 35 години по-късн...
Студенти от МУ-Варна се представиха на важен международен форум
Внимание! "Синята зона" не работи в празничните дни във Варна, но...
Варна се обогати с нова икона
Тротинетки се движат опасно по пътното платно във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).