Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Първи интересен казус след старта на синя зона - широк център във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:54 / 02.07.2020Коментари (0)5712
© Радио Варна
След старта на широкия обхват на синята зона във Варна, се появи и първият интересен случай. Става дума за ул. "Царевец", която е граничеща на влязлата в сила от вчера, 1 юли, синя зона, но няма как да се ползва срещу платен абонамент от живеещи над нея, чиито блокове са разположени на ул. "Царевец", но входовете им са от страната на ул. "Д-р Анастасия Головина" и ул. "Петра", съобщава Радио Варна.

Ето какво споделя за медията Александър Бучков:

"Границата на новата зона е ул. "Царевец", която е от двете страни на водохващащия канал в частта между бул. "8-ми Приморски полк" и ул. "Ген.Колев". В северната част този участък, няма живущи на ул. "Царевец", но има 3 панелни кооперации, които се водят на адрес ул. "Д-р Анастасия Головина" и ул. "Петра". За съжаление тези улици са извън обхвата на синята зона, но блоковете са разположени на ул. "Царевец".

В случая се получава така, че живущите в тези блокове не могат да кандидатстват за синя зона по местоживеене, а други живущи в този район няма. В момента всички работещи в района спират в междублоковите пространства, в градинки и блокирайки останалите автомобили и място за живущите няма. За да може да ме разберете, ви прилагам и снимки с цел онагледяване на ситуацията.

Моля ви за съдействие от ваша страна, за сигнализиране на отговорните институции в Община Варна".

Александър Бучков сподели пред Радио Варна още, че след ул. "Царевец" няма никакви места за паркиране в работно време, тъй като се оказва, че ул. "Петра" и ул. "Д-р Анастасия Головина" са буферни зони и поемат потока от хора, работещи в района и централните части. Прави впечатление, че дори има тревни площи, които са се превърнали в паркинг, а няма глоби за това, коментира Бучков. В случай, че не се намери решение на този казус, живеещите в района ще направят подписка, която ще бъде входирана в Община Варна чрез фирмите за служебен домоуправител, допълни Александър Бучков. Подобна буферна зона е и кв. "Чайка" във Варна, в който също нямаше места за паркиране след въвеждането на втория етап от синята зона.

От ОП "Общински паркинги и синя зона" увериха, че казусът наистина е много интересен и ще се обърне внимание. Предстои на място да се провери ситуацията от служители на предприятието и на Община Варна, както и юристи да се произнесат дали може да се промени наредбата за паркиране в синя зона. Това коментира управителят на ОП "Общински паркинги и синя зона", инж. Младен Иванов.

  

Според него подобни казуси ще възникнат и след старта на подзони 5, 6 и 7 след 1-ви август 2020г.

За съжаление заради създалата се пандемична обстановка в глобален план не е ясно кога ще започне изграждането на буферни паркинги, които да поемат потока от автомобили, за да не се нарушава спокойствието в районите, граничещи със синята зона.




Още по темата: общо новини по темата: 227
30.11.2023 »
28.11.2023 »
14.03.2023 »
22.07.2022 »
01.07.2022 »
28.06.2022 »
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: