Първите четири спирки от "Спирка за разкази“ вече са факт във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:56 / 21.05.2018
1732
Първите четири разказа от проекта "Спирка за разкази" на сдружение "Кашалот" вече могат да бъдат прочетени във Варна.

В продължение на един месец от 21-и май до 17-и юни четири централни спирки на градския транспорт във Варна ще бъдат преобразени в места за творчество и въображение. Избраните спирки са "Козирката", "Общината" (спирка "Музея"), "Червения площад" (спирка "Площад Съединение") и "Чаталджа".  Всяка седмица там ще бъдат "публикувани" авторски произведения, специално написани за проекта на тема "Още 5 минути“.

Спирките на градския транспорт са едни от най-незабележимите места в града. Места, през които само минаваме, губим си времето в чакане и продължаваме. А защо вместо това не ги превърнем в място за вдъхновение? Например в трибуна за млади автори. 

Зад тази идея застават от сдружение "Кашалот“ във Варна, които в началото на май стартираха новия си проект "Спирка за разкази“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд "Култура“ на Община Варна.

От сдружението се надяват с тази малка промяна в градската среда да направят чакането и пътуването с градския транспорт на жителите и гостите на Варна по-приятно, вдъхновяващо и интересно.

Всички разкази от проекта могат да бъдат прочените на сайта www.spirkazarazkazi.bg

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид
Варненци остават на тъмно, вижте кога


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).