Първият по рода си българо-китайски форум ще се проведе във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:21 / 17.05.2018
2180
Над 50 фирми, клъстери и образователни институции са се регистрирали за участие в първия по рода си българо-китайски форум "Международни клъстерни политики“ (BCF 2018), който ще се проведе на 18 и 19 май 2018 г. във Фестивален и конгресен център (ФКЦ), Варна. Събитието е организирано от Институт "Конфуций“ при Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий“ и "Черноморски клъстер Иновации и развитие“ с подкрепата на "Клъстер за информационно осигуряване на Черноморския туристически бизнес“ и Консултантски клъстер Веритас. Форумът е под егидата на Областния управител на област Варна г-н Стоян Пасев.

Сред официалните гости са проф. Ли, директор на Институт "Конфуций“ в гр. Бон, Германия и зам.-декан на Бизнес училището към Университета по чужди езици и култура в Пекин и проф. Хуан Маню, Ръководител на катедра по търговия в Бизнес  училището по мениджмънт в Университета по икономика и право, гр. Ухан.

Г-н Наско Рафаилов, председател на Инициативния комитет на форума, посочи, че в пленарната сесия на 18 май ще бъдат представени добри практики на сътрудничество между български и китайски фирми.

Ирина Белева, генерален консул на България в Шанхай (2011-2015), съучредител и старши съветник в Българо-китайската асоциация за бизнес развитие, икономист, китаист и дипломат, ще конкретизира защо Пловдив се превърна в сърцето, центъра на българо-китайските отношения. Иван Тодоров, председател на УС на "Български център за развитие, инвестиции и туризъм с Китай“ ще разкаже за "китайската приказка“ на родопското село Момчиловци. Васил Гелев, изпълнителен директор на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа /ЦИЕ/ ще представи първия по рода си в държавите от ЦИЕ "16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия за селскостопански и други продукти“, открит в края на миналата година в "Тракия икономическа зона“. Владимир Бояджиев, генерален директор на Уолтопия Китай ще говори по темата: Уолтопия: Как България изгражда бъдещето на активната развлекателна индустрия в Китай? 

Панелните дискусии включват следните теми:

Туризъм: Модели за развитие на туристически клъстери в глобалния свят

Модератор: проф. д-р Стоян Маринов

Дигитализация: Иновативни решения в бизнеса

Модератор: доц. д-р Георги Ангелов

Образование: Творчество и колаборация в клъстерни мрежи

Модератор: Геновева Христова-Мъри 

В рамките на форума ще бъдат представени изпълнения на китайски танци от студенти от университет "Св.св. Кирил и Методий“, Велико Търново, презентации на бойни изкуства в стиловете Багуа Джан, Син И Цюен, Нан Цюен, Тай Дзи Цюен. Специално участие са подготвили децата от детска градина "Лястовичка“, Варна, които изучаваха китайски език през годината.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стотици варненци се включиха в кампанията за почистването на град...
Варна е вторият най-скъп град за жилищни имоти
Кметът Благомир Коцев даде сериозно обещание на министъра на тури...
Слънце и температури до 17 градуса за Варна днес
Варненки "гадаят" през социалните мрежи срещу 230 евро на сеанс
Кметът Коцев почете 109-ата годишнина от Арменския геноцид


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).