Първо във Varna24.bg: Епидемията от салмонела в "Гълъбче" се разраства

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:56 / 19.06.2015
1644
Продължава да расте броят на болните деца със салмонела във варненската детска градина "Гълъбче". Към днешна дата те вече са 22, съобщиха за Varna24.bg от детското заведение.

"Епидемията в детската градина продължава да взема жертви, а все още източникът на заразата не е открит", коментира с тревога главната медицинска сестра в забавачницата. Очаква се идната седмица във вторник, когато ще излязат и последните резултати от взетите секрети на II А група да се окаже, че броят на заразените деца ще е още по-голям. 

Всички заразени деца са изолирани за домашно лечение, техните братя и сестри също. В детското заведение вече не е обявена карантина, тъй като седемдневният и срок е изтекъл. 

Когато станало ясно, че в "Гълъбче" има болни деца вече всички малчугани са били контактни, допълниха от детското заведение.

Още в началото на седмицата от Инспекцията по храните и РЗИ Варна стартираха проверки на заведения в близост до "Гълъбче", където децата са празнували 1 юни или други масови мероприятия. Очакваше се да бъдат проверявани и сладкарските цехове. Все още официална информация от разследването няма. 

Припомняме, че оплакванията сред децата започнаха след 29 май. Няколко дни по-късно, на 4 юни, от РЗИ взеха проби, но първоначалните проверки не показаха замърсена храна или болен от персонала. Към 15 юни болните деца бяха 16.


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
16.06.2015 Два нови случая на салмонела в "Гълъбче"
16.06.2015 Не откриха салмонела в детската градина във Варна
15.06.2015 В детска градина "Гълъбче" във Варна е разпореден строг филтър във връзка със заболелите от салмонелоза деца
Още новини от Новини от Варна:
Секира! 80 лева струва телешката пържола от 200 гр. на Морската г...
Това е Ицо Бозавия, който загина при инцидента с Кирил Петков и ж...
Кирил Петков след катастрофата: Возих се на задната седалка в кол...
ОДМВР-Варна: Неправилна маневра и отнето предимство са причините ...
Пиарът на "Промяната" качи страшна снимка от мелето край Аксаково...
Пренасочват движението в посока Варна заради катастрофата с кола ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).