Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Първоначален арест за двама младежи, обвинени за участие в престъпна група за наркопрестъпления
Автор: Екип Varna24.bg 18:14 / 28.07.2008Коментари (0)691
© Varna24.bg
Първоначална мярка за неотклонение "задържане под стража" определи днес Варненският окръжен съд за Арменак Хачикян/26год/ и за Добрин Тодоров/22год/, обвинени за участие в организирана престъпна група, създадена да разпространява наркотици. Двамата са обвиняеми по досъдебно производство на ОДП Варна, но в настоящия момент са привлечени като обвиняеми само по обвинението за участие в престъпна група, действала от м.май до м.юли тази година.

Днес съдът прецени многобройните свидетелски показания и разпознавания, от които може да се направи извод, че както Арменак, така и Добрин са съпричастни към обвиненията за които се разследват. Лица, които са дали показания твърдят, че са били принуждавани със сила, заплахи и бой от страна на Арменак, на Добрин и на други лица от престъпната група да продават амфетамини и марихуана. Според представителя на обвинението въпрос на време е спрямо Хачикян да бъде повдигнато и обвинение за наркопрестъпление. Въпреки, че в дома на Арменак не са открити наркотични вещества, от тайник в междустълбищното пространство на жилището,  в което живее е иззета марихуана и други вещи, по които са установени дактилоскопни следи от Арменак. В жилището на Добрин пък е открит човешки пръст, а показания сочат, че същият е нанасял жесток побой на свидетели, които отказвали да продават.

Всички тези материали, гласни и други доказателства водят съда до обосновано предположение, че двамата са извършители на престъпленията, за които са привлечени като обвиняеми. Нещо повече. Въпреки чистото съдебно минало на Хачикян, който е реабилитиран по право, днес съдът се запозна със справка от ОДП, от която е видно, че спрямо него има 8 заявителски материала за престъпления извършени от 2004 година насам и в повечето случаи за престъпления срещу личността. Добрин пък е бил осъждан 5 пъти затова, че управлявал МПС без книжка и в някои от случаите карал след употреба на алкохол. Тези обстоятелства водят съда до извода, че с такива трайни престъпни нагласи двамата могат да се укрият от разследващите или да извършат други престъпления.

Както Арменак, така и Добрин отрекоха днес пред съда да имат общо с обвиненията, че участват в престъпна група, създадена да разпространява наркотици във Варна. Те могат да обжалват определенията на ВОС пред Варненския апелативен съд на 5 август от 11,00 часа.



Още по темата: общо новини по темата: 3
27.10.2009 »
04.11.2008 »
27.10.2008 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Парламентарни избори 2024
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: