Първоначален арест за двама младежи, обвинени за участие в престъпна група за наркопрестъпления

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:14 / 28.07.2008
692
Първоначална мярка за неотклонение "задържане под стража" определи днес Варненският окръжен съд за Арменак Хачикян/26год/ и за Добрин Тодоров/22год/, обвинени за участие в организирана престъпна група, създадена да разпространява наркотици. Двамата са обвиняеми по досъдебно производство на ОДП Варна, но в настоящия момент са привлечени като обвиняеми само по обвинението за участие в престъпна група, действала от м.май до м.юли тази година.

Днес съдът прецени многобройните свидетелски показания и разпознавания, от които може да се направи извод, че както Арменак, така и Добрин са съпричастни към обвиненията за които се разследват. Лица, които са дали показания твърдят, че са били принуждавани със сила, заплахи и бой от страна на Арменак, на Добрин и на други лица от престъпната група да продават амфетамини и марихуана. Според представителя на обвинението въпрос на време е спрямо Хачикян да бъде повдигнато и обвинение за наркопрестъпление. Въпреки, че в дома на Арменак не са открити наркотични вещества, от тайник в междустълбищното пространство на жилището,  в което живее е иззета марихуана и други вещи, по които са установени дактилоскопни следи от Арменак. В жилището на Добрин пък е открит човешки пръст, а показания сочат, че същият е нанасял жесток побой на свидетели, които отказвали да продават.

Всички тези материали, гласни и други доказателства водят съда до обосновано предположение, че двамата са извършители на престъпленията, за които са привлечени като обвиняеми. Нещо повече. Въпреки чистото съдебно минало на Хачикян, който е реабилитиран по право, днес съдът се запозна със справка от ОДП, от която е видно, че спрямо него има 8 заявителски материала за престъпления извършени от 2004 година насам и в повечето случаи за престъпления срещу личността. Добрин пък е бил осъждан 5 пъти затова, че управлявал МПС без книжка и в някои от случаите карал след употреба на алкохол. Тези обстоятелства водят съда до извода, че с такива трайни престъпни нагласи двамата могат да се укрият от разследващите или да извършат други престъпления.

Както Арменак, така и Добрин отрекоха днес пред съда да имат общо с обвиненията, че участват в престъпна група, създадена да разпространява наркотици във Варна. Те могат да обжалват определенията на ВОС пред Варненския апелативен съд на 5 август от 11,00 часа.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
27.10.2009 4,5 години затвор за участник в престъпна група за отвличане и принуда
04.11.2008 3 месеца след първоначалното задържане потвърдиха ареста на членове на престъпна група от наркопазара във Варна
27.10.2008 Потвърдиха ареста на участници в престъпна група от наркопазара във Варна
Още новини от Новини от Варна:
Сигнал до Varna24.bg: Това е изключително опасно във Варна, липсв...
Вижте какъв гигант ще изникне скоро в центъра на Варна!
Изненада! ТХ не води по брой "пришълци" във Варна
Ето какво време ни очаква утре във Варна
Видео обиколка на новата Автогара Варна - вижте я!
Първи подробности от прокуратурата във Варна, след като 36-годишн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).